StoryEditorOCM
Crna kronikaObiteljsko nasilje

Kninjanin gušio oca, ovaj se branio kolcem-nasilniku mjesec dana istražnog zatvora

Piše Ante Talijaš
12. travnja 2019. - 20:20

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je priveden 36-godišnji Kninjanin zbog počinjenja kaznenog djela nanošenja tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 9. travnja  oko 14.00 sati u obiteljskoj kući u Kninu, u alkoholiziranom stanju, tijekom verbalne prepirke oko popravka osobnog automobila nasrnuo na svoga oca uhvativši ga rukama za vrat. Nakon što ga je otac uspio odgurnuti, snažno ga je nogom udario u predjelu lijeve potkoljenice zadavši mu tjelesnu ozljedu  

Kada je otac pobjegao iz kuće, navode u ODO-Šibenik,   osumnjičenik je izašao na balkon i kazao ocu  da više ne dolazi kući te da ode spavati negdje drugdje jer da ga je mogao ubiti s obzirom da je jači od njega.  Potom je sin izašao iz kuće i uputio se prema ocu, no od daljnjeg napada je odustao budući da se otac uspio obraniti drvenim kolcem kojeg je uzeo u ruke. 
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od ometanja postupka utjecajem na svjedoke.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog u odnosu na opasnost od ponavljanja kaznenog djela i odredio jednomjesečni istražni zatvor za 36-godišnjeg Kninjanina.

18. travanj 2024 07:53