StoryEditorOCM
Crna kronikaŠto joj se dogodilo?

Kći nestale pripadnice Oružanih snaga: Moja majka se promijenila u posljednje vrijeme, ali ne vjerujem da bi sebi naudila. Nekoliko stvari mi je čudno u cijeloj situaciji, sumnjam da je oteta

Piše Dušan Miljuš
9. prosinca 2019. - 09:19

Što se dogodilo Jadranki Skender, 51-godišnjoj pripadnici Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga čije je radno mjesto bilo u sklopu Predsjedničkih dvora na Pantovčaku, za kojom od srijede, 4. prosinca, navečer tragaju i civilna i Vojna policija?

Njezina kći Ines našla je na puteljku uz južni savski nasip nedaleko od Hipodroma i Cimermanove ulice u četvrtak oko 1 sat nakon ponoći njezin crni Mercedes gospićkih tablica. Bio je otključan, s ključevima u bravi, u automobilu su bile njezine osobne stvari, a u novčaniku nije nedostajao novac. Dvije kartice, koje je obično imala, nađene su poslije u stanu.

Nije se javljala

Ines Skender ispričala je za Jutarnji list sve okolnosti koje su prethodile nestanku njezine majke, ali i onome što se događalo nakon što je nestanak prijavila prvo u VI. policijskoj postaji u Novom Zagrebu, da bi ih vrlo brzo nakon toga prebacili u 7. policijsku postaju Trešnjevka.

- Koliko ja znam, jer mama nije puno pričala o poslu i na kojem točno radnom mjestu radi, bilo je to računovodstvo. Mi smo u ponedjeljak 2. prosinca bile zajedno kod liječnika i dogovorile se da će sljedeći dan ona doći oko podneva k meni na posao.

U utorak je svoju liječnicu na poslu pitala za nalaze i oni su bili dobri. Tog smo se dana čule oko 20.50 sati i posljednji put. U srijedu je oko podneva trebala doći k meni na posao. Prošlo je podne, nije došla, ali ja se nisam brinula jer sam mislila da je na dežurstvu, a tada se obično nije javljala.

No nije govorila, kao i inače, o poslu, pa ni o tome kakve su vrste ta dežurstva. Slala sam joj poruke, ali nije odgovarala. Oko 16.30 nazvala sam maminu sestru, svoju tetu, s kojom je mama živjela i rekla mi je da se ni njoj nije javila.

A ona nije bila takav tip osobe da se ne javi. Naprotiv, ako bi zapela u prometu, javila bi se porukom da će kasniti - priča nam Ines Skender.

Kad je oko 18 sati nazvala majčinu kolegicu s posla i pitala za majku, dobila je odgovor koji je bio alarmantan.

- Rekla mi je: ‘Zlato, mama danas nije ni došla na posao!’ - rekla nam je Ines.

Nakon toga je otišla u policijsku postaju u Novom Zagrebu, jer živi na tom području, i prijavila nestanak majke.

- Uzeli su podatke, rekla sam sve što sam znala, nudila sam im ime i broj mobitela. Oko 19 sati rečeno mi je da će slučaj preuzeti postaja na Trešnjevci i kad smo tamo došli, već su znali o čemu se radi. Pitala sam policajce jesu li ‘pingali’ mobitel, ali nitko nije reagirao.

Govorili su mi da čekaju Vojnu policiju, ‘šutali’ su me kao ping-pong lopticu. Tad se odlučilo da će se ići na teren, i to uz Savu. Otišla sam i ja i uz nasip sam pronašla mamin Mercedes. Policajci su bili na drugoj obali Save i došli su - priča nam Ines.

Kaže nam da joj je bilo jedino čudno što je po vjetrobranskom staklu bilo šljunka, a i u nedjelju je na istom mjestu bio parkiran Golf koji je bio i u vrijeme majčina nestanka. Te noći policija je baterijama pretraživala uz nasip, ali nisu našli nikakav koristan trag.

- U četvrtak su u potrazi sudjelovali i vatrogasci s dronom i sonarom - kaže nam Ines te dodaje kako dosad potraga nije dala nikakav rezultat.

Tko ju je vidio?

- Moja majka se promijenila u posljednje vrijeme, to sam primijetila, rekli su mi to i njezini kolege na poslu s kojima sam razgovarala. Bila je puna planova, ne vjerujem da bi sebi nešto učinila. Ja sam stekla dojam da policija zaključuje kako se radi o samoubojstvu, ali ja u to ne vjerujem - ističe kći nestale.

Na pitanje kako to da su u potragu uključeni i antiteroristički timovi Vojne policije, odgovara:

- To je i meni čudno, vjerujte. Je li oteta? Sklonija sam tome vjerovati - kaže kći nestale.

Jadranka Skender u trenutku nestanka bila je odjevena u plavu jaknu, plave traperice i žute čizme. Ima ravnu kestenjastu kosu. Srednje je građe i visoka 164 centimetra. Mole se svi koju su je vidjeli ili znaju nešto da to jave najbližoj postaji ili na telefon 112.

Aopel za pomoć u potrazi za njenom majkom Ines skender objavila je i putem Facebooka.

'Molim vas dijelite sto vise možete, zamolite svoje kontakte da učine isto, možda nam pomogne da je pronađemo! Mama mi je nestala, pronašli smo auto, ali njoj ni traga.

Naglašavam da se radi o mami i baki koja ne bi otišla bez traga i glasa. Kolege novinari, molim vas da se i vi uključite što je više moguće, kako ovom objavom tako i svime što imate na raspolaganju u medijskom smislu', napisala je.

08. svibanj 2024 02:16