StoryEditorOCM
Crna kronikaKradljivci na djelu

Kaznena prijava protiv dvojice 18-godišnjaka i dvojice maloljetnika koji su u Jezerima provalili u lokale i krali alkoholna pića

Piše Šibenski.hr
10. srpnja 2020. - 10:22

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka i dvojicom maloljetnika osumnjičenim za dvije teške krađe na štetu 36-godišnjakinje, 66-godišnjakinje i krađu na štetu 20-godišnjeg slovenskog državljanina, priopćili su iz PU šibensko-kninske.

Osumnjičeni su u noći, 9. srpnja oko 1.15 sat u Jezerima, nakon dojave građana, po policijskim službenicima zatečeni u provali u ugostiteljski objekt 36-godišnjakinje iz kojega su otuđili veću količinu alkoholnog i bezalkoholnog pića.

Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su osumnjičeni u to vrijeme u Jezerima provalili i u ugostiteljski objekt 66-godišnjakinje i otuđili razna pića, a iz kruga tamošnje marine su 20-godišnjem slovenskom državljaninu otuđili biciklu, koja je tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih pronađena i biti će vraćena vlasniku.

Ukupna nastala šteta je procijenjena na oko 5.000 kuna.

Protiv osumnjičenih će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibenik

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, su prijavljene teška krađa i tri krađe, kako slijedi:

 

- u noći 8./9. srpnja u Šibeniku je nepoznati počinitelj provalio u prostorije mjesne tvrtke i otuđio metalne poluge. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna,

- u noći 9. srpnja u Pirovcu je nepoznati počinitelj 45-godišnjem slovačkom državljaninu otuđio bicikle vrijedne nekoliko desetaka tisuća kuna,

- u prijepodnevnim satima 19. lipnja u Šibeniku su nepoznate počiniteljice iz trgovina splitske tvrtke otuđile robu vrijednu nekoliko tisuća kuna,

- u to vrijeme 7. srpnja u Kninu je nepoznati počinitelj iz trgovine mjesne tvrtke otuđio robu vrijednu preko tisuću kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

 

07. svibanj 2024 04:07