StoryEditorOCM
Crna kronikaNašao četiri žrtve

Policija u Vodicama uhitila 27-godišnjeg serijskog prevaranta: lagao kako mu je novac potreban za liječenje i ‘izmuzao‘ više od 200 tisuća kuna!

Piše šibenski.hr
14. prosinca 2021. - 09:39

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom osumnjičenim za ukupno četiri prijevare, doznaje se u šibensko- kninskoj policiji:

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni, s ciljem pribavljanja materijalne koristi, preko Internet aplikacija stupio u kontakt s oštećenima, lažno se predstavljao različitim imenima i obećavao oštećenima određene pogodnosti govorio im kako mu je novac potreban za liječenje kao i za igru na sreću gdje dobitak dijele pola-pola, te na takav način počinio sljedeće:

- u razdoblju od 24. srpnja do 28. kolovoza oštetio 28-godišnjakinju koja mu je uplatila oko 22 tisuće kuna,

- u razdoblju od 29. kolovoza do 8. prosinca oštetio 28-godišnjakinju za novčani iznos od oko 136 tisuća kuna,

- u razdoblju od 1. svibnja do 13. prosinca oštetio 31-godišnjakinju za novčani iznos od oko 60 tisuća kuna,

- početkom travnja oštetio 29-godišnjaka za novčani iznos od 800 kuna oglašavajući prodaju određenog artikla na internetu kojeg mu nije isporučio.

Oštećeni su novac uplaćivali na različite načine, djelomično i preko bonova putem poruka koje bi osumnjičeni kasnije unovčio.

Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

26. travanj 2024 12:26