StoryEditorOCM
Crna kronikaPanika na brzom brodu

Katamaran za Žirje koji je u petak iz Šibenika isplovio u 18 sati ostao bez pogona i plutao morem

Piše šibenski.hr
12. svibnja 2018. - 13:04

Brzi brod(katamaran)koji vozi na brodskoj liniji Šibenik-Kaprije-Žirje, s polaskom u 18 sati iz Šibenika i, prema plovidbenom redu, na Žirje stiže u 19.20 sati, sinoć nije stigao do zadnje točke odredišta.

Naime, kako doznajemo u županijskom Centru 112, brod je za vrijeme vožnje prema Kapriju ostao bez pogona desetak minuta i plutao.

Na brodu je bilo 26 putnika i četiri člana posade. O nastaloj situaciji obaviještena je središnjica Službe traganja i spašavanja na moru u Rijeci te je organizirano pružanje pomoći.

- Kočarica "Brbuša" oteglila je katamaran u Kaprije, potom su plovilom pomorske policije putnici za Žirje prebačeni na odredište, rekao nam je dežurni u Centru 112 te dodao da im nije poznato zbog čega je brod ostao bez pogona.

Na sreću, sve je prošlo bez posljedica, ali je među putnicima i onima koji su ih čekali na kopnu, zavladala panika. S namjerom da se "probudi" nadležne koji brinu o hrvatskoj putničkoj floti, pun emocija i gorčine, nazvao nas je Ivan Bačić, čija su četiri člana obitelji bila na katamaranu.

- Užasno je šta se događa. Voze stari, neispravni brodovi, ljudske živote se stavlja na kocku. Srića šta je bilo mirno more. Ne možete niti zamisliti kako nam je bilo. Bio sam u kontaktu s njima, zet ih je čekao na Žirju i samo zahvaljujući sreći i čovjeku koji je brzo stigao s kočaricom, izbjegnuta je nesrića.  Nisu im ni pojaseve za spašavanje podijelili. Uh...odahnuli smo kad su nešto prije 22 sata dovezeni na Žirje, kazao je među ostalim Bačić.
 

24. travanj 2024 15:06