StoryEditorOCM
Crna kronikaDomagoj Bašić

Kapetan Šibenke o brutalnom napadu: ‘Samo zahvaljujući vrhunskoj reakciji našeg Slavena Periše sve je prošlo bez ozlijeđenih‘

Piše Krešimir Gulin
9. svibnja 2022. - 09:32

Drama na parketu, drama na autocesti. Tako bi se u najkraćem mogao opisati put košarkaša Šibenke u Zagreb. Podsjetimo, Narančasti su infarktnoj završnici poraženi od Furnira (78:79) čime su izgubili šansu za igranjem u play offu.

No, ono što su Šibenčani doživjeli na povratku kući daleko je traumatičnije iskustvo. Naime, dva kombija s igračima i stručnim stožerom Narančastih huligani su napali bakljama i raznim predmetima na ulazu u tunel Mala Kapela. Samo pukom srećom i prisebnošću dvojice vozača pomoćnog trenera Petra Maleša i fizioterapeuta Slavena Periše izbjegnuta je tragedija.

O nemilim scenama kakve se viđaju samo u akcijskim filmovima progovorio je Domagoj Bašić, kapetan Šibenke:

- Pred tunelom Mala Kapela napala nas je skupina huligana koja je čekala u zasjedi. Naše kombije su zasuli bakljama i drugim razno- raznim predmetima. Na sreću, nitko nije ozlijeđen u tom napadu, već je zabilježena samo materijalna šteta- priča Bašić i dodaje:

- Samo zahvaljujući vrhunskoj i staloženoj reakciji našeg fiziterapeuta Slavena Periše, koji je ovaj put bio u ulozi vozača, sve je prošlo dobro. Osuđujem ovaj čin i vjerujem da će policija pronaći počinitelje. Ne znam tko bi, i i iz kojeg razloga napao košarkaše Šibenke- kazao je kapetan Šibenke.

Inače, policija je napravila očevid i ispratila košarkaše Šibenke do Krešimirovog grada.

25. travanj 2024 08:12