StoryEditorOCM
Crna kronikaManje oružja- manje tragedija

Kao da se spremao za rat: Šibenčanin ušetao u zgradu policije i dragovoljno predao pravi arsenal oružja

Piše Šibenski.hr
4. srpnja 2017. - 11:49

U ponedjeljak je građanin sa šibenskog područja policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu Službe policije Policijske uprave Šibensko- kninske dragovoljno predao 11 komada ručnih bombi, dvije protupješadijske antimagnetne mine i tri detonatorske kapisle, izvijestili su iz šibenske policije u utorak. Predano oružje je pohranjeno u skladište Policijske uprave do uništenja.

-Obzirom na ovu dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih tvari obaviještavamo građane da akcija „Manje oružja-manje tragedija“ još uvijek traje i da su građani dragovoljnom predajom oružja ili drugog sredstva oslobođeni mogućih sankcija. Bitno je napomenuti da oružje i eksplozivne tvari građani ne donose sami nego da samo nazovu policiju na 192, a nakon zaprimljene dojave policijski službenici će u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka doći na njihovu adresu i preuzeti sredstvo i odvesti ga na sigurno mjesto do uništenja- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Iz policije napominju da su građani od početka ove godine policiji dragovoljno predali 17 komada ručnih bombi, 1.444 komada raznog streljiva, po 1 automatsku i poluautomatsku pušku, 2 pištolja, 1 revolver i 2 ručna raketna bacača, 1 topničko streljivo i 33 detonatorske kapisle.

18. travanj 2024 08:27