StoryEditorOCM
Crna kronikaDolijao trostruki kradljivac

Kad je ugledao policiju odbacio torbu punu ukradenog zlatnog nakita

Piše šibenski.hr
23. lipnja 2017. - 17:30



U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom osumnjičenim za tešku krađu na štetu 66-godišnjaka, krađu na štetu 55-godišnjakinje i neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari na štetu 62-godišnjaka.

Osumnjičenog su 21. lipnja oko 3,45 sati zatekli policijski službenici u Šibeniku u Ulici Put Bioca, koji je tada od sebe odbacio torbu.
Izvršenim pregledom torbe pronađen je zlatni nakit, zbog čega je osumnjičeni priveden u prostorije ove Policijske postaje.
Tijekom tog postupanja osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao i vrećicu s nakitom iz okopojasne torbice.

Provedenim kriminalističkim istraživanje na ove okolnosti je utvrđena osnova sumnje da je osumnjičeni u to vrijeme provalio u zlatarnicu 66-godišnjaka i otuđio nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna. Sav otuđeni nakit je kod osumnjičenog pronađen i vraćen oštećenom.

Nadalje, utvrđena je osnova sumnje da je osumnjičeni u noći 20./21. lipnja u Šibeniku u Ulici Petra Zjačića, 55-godišnjakinji otuđio moped Piaggio Beverly, koji je tijekom ovog kriminalističkog istraživanja pronađen i vraćen oštećenoj.
Utvrđeno je i da je osumnjičeni u to vrijeme u toj ulici iz nezaključanog osobnog automobila Golf, šibenskih registracijskih oznaka, 62-godišnjaku otuđio original ključ osobnog automobila Fiat Punto, radi privremene uporabe tog vozila.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

 

02. svibanj 2024 23:33