StoryEditorOCM
Crna kronikaKraj agonije

Jutros na udaljenosti oko 20 metara od Visovca isplivalo muško tijelo! Policija potvrdila kako je riječ o 16- godišnjem Franku Silovu (FOTO)

Piše Šibenski.hr
8. travnja 2018. - 18:09

Jutros oko 10,50 sati na udaljenosti oko 20 metara od otoka Visovca isplivalo je muško tijelo, javili su iz Policijske uprave Šibensko- kninske.

- Postupkom identifikacije utvrđeno je da je pronađeno tijelo maloljetnika nestalog 24. ožujka ove godine na Visovcu- potvrdili su iz šibenske policije.

Riječ je o 16- godišnjem Franku Silovu iz Laškovice koji se 24. ožujka u večernjim satima s još trojicom svojih vršnjaka prevrnuo iz 2,5 metarskog čamca u blizini otočića Visovca na rijeci Krki. Trojica mladića su uspjela doplivati do obale, dok se Silov utopio.



Za nesretnim mladićem potraga je trajala 15 dana. U subotu je potraga bila najintenzivnija. U njoj je sudjelovalo 40 osoba s 11 plovila.

Konačno, agonija je okončana u nedjelju, nešto prije 11 sati. Potraga za 16- godišnjakom započela je jutros oko 9 sati i onda je oko 10,50 sati rendžer Nacionalnog parka "Krka" ugledao beživotno tijelo koje je isplivalo gotovo na istom mjestu gdje se čamac s mladićima prevrnuo kobnog 24. ožujka.

Inače, ronioci su danima pretraživali to područje, gdje je dubina oko 15 metara. Međutim, pretragu je otežavala iznimno slaba vidljivost u rijeci Krki, stoga je tijelo pronađeno tek danas kada je isplivalo na površinu.

23. travanj 2024 18:38