StoryEditorOCM
Crna kronikaposljedice las vegasa

Junak iz Zablaća Mike Ljubic dobro se oporavlja: Pomalo ustaje iz postelje i razgovara

11. listopada 2017. - 15:41

Mike Ljubic (41), teško ranjen u leđa dok je vlastitim tijelom junački zakrilio i spasio život supruge Michelle tijekom sumanutog pokolja u Las Vegasu 2. listopada, osjeća se puno bolje.
On svakodnevno napreduje u bolničkom oporavku, kaže nam njegov stric Ivica Ljubić iz Zablaća, odakle je u San Pedro davno došao i Mikeov danas pokojni otac.

Ljubic, nastanjen u San Pedru, a zanimanjem dizaličar u luci Los Angeles, požrtvovni suprug i otac dvojice malodobnih sinova, zajedno s grupom prijatelja bio je te večeri u Las Vegasu na koncertu country glazbe, da bi zabavu zamračio brutalni, hladnokrvni masakr iz strojne puške pomahnitalog Stephena Paddocka iz obližnjeg hotela. U pokolju kakav SAD ne pamti, kiša metaka zauvijek je ugasila živote 58 posjetitelja koncerta, a ranjeno ih je 500.

Mike je hitno podvrgnut dvjema operacijama zaredom, potom je bio u induciranoj komi tri dana, jer se nije smio pomicati. Preko noći je zbog svoje požrtvovnosti postao američkim i hrvatskim junakom, a njegovi kolege s posla prikupljaju novac i drugu pomoć za Mikeovo daljnjem liječenje i oporavak.

Novinari Slobodne Dalmacije bili su prošloga tjedna u posjetu Ivici Ljubiću i supruzi Kseniji, kada je njihovu strepnju i potištenost zbog sinovca kojim se silno ponose prekinula sretna vijest iz Amerike da je Mike probuđen iz kome i da komunicira. Bilo je to 5. listopada i nakon toga njegov oporavak napreduje iz dana u dan.

- Upravo sam sinoć razgovarao sa sestrom iz New Yorka. Pridižu ga iz postelje, pomalo ustaje, razgovara. Stanje mu je stabilno i na rehabilitaciji će ostati još dva tjedna, tako barem najavljuju liječnici - vedrim glasom izvijestio nas je u utorak Ivica Ljubić.

On je najmlađi i jedini živući od trojice braće, a u SAD su, poput brojnih Zablaćana, iselile i dvije sestre.
- Mike je Zablaće upoznao od malih nogu i oduvijek je bio dobar mladić, neobično privržen obitelji i rodbini, ponosan što je Hrvat. Moj pokojni brat i on bili su u San Pedru glavni organizatori pomoći za domovinu u najtežim trenucima Domovinskog rata - govori Ivica Ljubić, inače električar s vlastitim obrtom i jedini iz obitelji koji je ostao na starom ognjištu, unatoč stalnim pozivima braće i sestara da im se pridruži preko oceana.

03. svibanj 2024 15:50