StoryEditorOCM
Crna kronikapirovac i primošten burnji

Jučer su dva požara izbjegla kontroli poljoprivrednicima koji su spaljivali biljni otpad; Srećom, opet su budni bili naši vatrogasci

Piše Šibenski.hr
14. listopada 2022. - 08:42

Jučer su na području Policijske uprave šibensko-kninske evidentirana dva požara koja su izbjegla kontroli osobama koje su spaljivale biljni otpad prilikom čišćenja i to na području Pirovca i Primoštena Burnjeg, izvijestili su iz šibensko- kninske policije u petak ujutro:

- U oba slučaja vatrogasci su brzim intervencijama ugasili nastali požar, a protiv dvije osobe će biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara- rekao je Šime Pavić, policijski glasnogovornik.

Iz policije napominju kako je do kraja listopada zabranjeno paljenje vatre na otvorenom, a sve temeljem Odluke od 12. listopada 2000.g. koju je donijela Županijska skupština Šibensko-kninske županije.

Od 1. studenog kontrolirano paljenje vatre na otvorenom je dozvoljeno, ali uz obveznu prijavu najbližoj vatrogasnoj postrojbi.

26. travanj 2024 05:37