StoryEditorOCM
Crna kronikaUHVATILA GA ZA TESTISE

‘Jesi li ti kontaktirao moje dijete za seks?‘ Profesor vabio maloljetnicu, a onda je došla njena majka...

Piše Marijan Brala/JL
26. travnja 2023. - 10:11

"Jesi li ti kontaktirao moje dijete za seks?" - rečenica je kojom se obratila 56-godišnjem profesoru hrvatskoj jezika i književnosti u lipnju 2019. godine, u pola bijela dana, majka jedne srednjoškolke. Odvijalo se sve to u blizini jedne autobusne stanici u Zadru u čijoj neposrednoj blizini muškarac stanuje. Potom je žena pozvala policiju pa je prokazani čovjek ženu počeo odgurivati metlom "časteći" je prostim vokabularom koji opisuje ženski spolni organ. S tri i pol sata odmaka, nova drama ali ovoga puta na samoj autobusnoj stanici kada se ženi u društvu kćeri profesor približio s pivskom bocom u ruci. Pritom se tijelom unio u nju pa mu je rekla da se makne od nje a on joj je na to uzvratio: ‘Dobit ćeš po pi*ki!‘ Situacija je kulminirala kad je muškarac prema ženi zamahnuo bocom koju mu je ona uspjela oduzeti i baciti na tlo te pobjeći s kćeri u autobus. Za policiju a potom i za sud 56-godišnjak se ogriješio o članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je kažnjen sa 100 eura uz opciju plaćanja dvije trećine tog iznosa unutar 30 dana od pravomoćnosti presude.

- Ja nisam kriv! Tog dana su me, po povratku iz dućana, pred kućom dočekale tri žene. Jedna od njih me lažno optužila da sam njezinoj kćeri nudio seks. Ja sam to odmah zanijekao, a samo da napomenem, prije nego mi se obratila, uhvatila me desnom rukom za spolovilo i prešla dlanom preko testisa da bi me na kraju uhvatila za nepostojeću bradu. Što se tiče pivske boce, to je bila zatvorena limenka koju sam nosio iz dućana zajedno s drugim namirnicama – rekao je u svoju obranu optuženi muškarac dodajući da ga je ta žena, nakon što je negirao tvrdnje, udarila dva puta. Jedan je bio koljenom u bedro a drugi, tvrdi dalje, tako što ga je potegnula za ruku pa je dobio masnicu. Žene su pred njim pozvale policiju koju su dugo čekali.

- Ja sam žrtva u ovom postupku! Pola sata od hvatanja za moje testise, uzeo sam metlu i stavio je toj ženi pred nos, kao reakciju na nepostojeću bradu. I tada sam kriknuo povišenim tonom psovku. Izletjela mi je, pa sam dobio još dva udarca nakon kojih sam povikao: ‘Idi, idi!‘ - zaključio je optuženi.

Žena s kojom se sukobio i koja mu se obratila nakon što joj je kćer ispričala da se taj čovjek prema njoj neprimjereno ponašao tako što ju je na autobusnoj stanici dirao po nozi i od nje zahtijevao seksualne radnje, u sudnici je drugačije opisala viđenje situacije.

- Šetala sam psa i uočila tog čovjeka pa sam mu prišla i pitala ga zašto mi je uznemiravao dijete i s kim to želi imati seksualne odnose. Na to mi je rekao: ‘Evo ti ku*ac‘ pa sam pozvala policiju, a on je otišao po metlu s kojom me počeo gurati govoreći mi da idemo ća – prisjetila se u sudnici žrtva.

Kako bi se, neovisno o snimci nadzorne kamere, još dodatno rasvijetlile neke stvari, okrivljeni i žrtva su se suočili u sudnici.

"Ne, ne, ne i ne, nije točno da sam se tijelom unio prema vama, niti je točno da sam vikao na vas da ćete dobiti po pi*ki, a kamoli da sam prema vama zamahnuo bocom. Nisam niti prešao cestu dok ste bili na stanici. Nema svjedoka koji mogu potvrditi vašu priču. Sve ste iskonstruirali i prijavili" – govorio je uprtih očiju u svjedokinju prokazani profesor na što mu je ona kazala, također ga gledajući u oči, da je ona sve to snimila i da će dostaviti snimku opet policiji.

- Moja podstanarka je pogledala taj video na društvenim mrežama i mene izvijestila te mi rekla da se na videu vidi da sam bio isprovociran – dopunio se još optuženi na što mu je svjedokinja kazala da je bez komentara. Pa se u sudnici pregledala sporna snimka od 15. lipnja 2019. na kojoj se vidi da je on s bocom u ruci prešao cestu te joj se unio tijelom, a nakon što mu je rekla da se makne, on je počeo vikati i psovati. Žena je nakon toga ušla u autobus, u pozadini na snimci se vide slučajni prolaznici, a na stanici čovjek koji čeka autobus.

17. travanj 2024 19:28