StoryEditor
Crna kronikaNapad u Uzdolju

Iza rešetaka ostala samo trojica osumnjičenih; Sedmoricu je sudac istrage pustio na slobodu

Piše šibenski.hr
7. rujna 2019. - 13:32

Jučer su Šibeniku privedena i ispitana desetorica hrvatskih državljana zbog sumnji na sudjelovanje u napadu koji se dogodio u Uzdolju, 21. kolovoza.

 Državno odvjetništvo u Šibeniku je predložilo da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

No, sudac istrage tek je djelomično prihvatio prijedlog DORH-a u Šibeniku te je odredio istražni zatvora za trojicu osumnjičenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Preostala sedmorica su puštena na slobodu.

Podsjetimo, iz DORH-a navode kako postoji osnovana sumnja da su 21. kolovoza 2019. oko 22.25 sati, zajedno i dogovorno, došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.

Osnovano se sumnja da su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca, pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste.

Tom je prilikom više gostiju zadobilo tjelesne ozljede, a nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25.000 kuna. Osumnjičenici su se nakon opisanog postupanja udaljili u nepoznatom smjeru, navode iz DORH-a.

# NAPAD# PRITVOR# DORH#UZDOLJE

Izdvojeno

05. srpanj 2020 23:06