StoryEditorOCM
Crna kronikaukrao 1000 kuna

Iza rešetaka ostaje muškarac koji je opljačkao stariju ženu u Jezerima, bio je naoružan plastičnim pištoljem i čekićem

Piše Šibenski.hr
16. siječnja 2023. - 17:02

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (1989.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona, doznaje se u šibensko- kninskom DORH-u:

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 34-godišnjak 2. prosinca 2022., oko dva sata u noći, u namjeri da dođe do novca, provalio u kuću na području Jezera i ušao u unutrašnjost držeći u jednoj ruci plastični pištolj, a u drugoj zidarski čekić. Osnovano se sumnja da je došao do vlasnice kuće i zatražio od nje da mu preda sav novac koji ima nakon čega je bio fizički nasilan prema njoj tražeći istovremeno i dalje novac što je ona, u strahu za svoj život, i učinila te mu predala tisuću kuna. 

Sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke- izvijestili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku.

22. travanj 2024 19:10