StoryEditorOCM
Crna kronika‘opeglao‘ 1000 eura s kartice

Istražni zatvor Šibenčaninu koji je dvaput pokrao istu bakicu. Nesretna žena je napravila kobnu grešku

Piše Šibenski.hr
13. travnja 2023. - 17:54

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1984.) te je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavka 1. točka 1. u vezi članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona u svezi članka 52. KZ-a i produljenog kaznenog djela računalne prijevare iz članka 271. stavka 1. KZ-a u svezi članka 52. KZ-a, kazali su u šibenskom DORH-u.

Naime, kako su ranije kazali u šibenskoj policiji, 39-godišnji muškarac je dvaput pokrao 77-godišnju Šibenčanku

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 39-godišnjak od 4. do 9. travnja 2023. u Šibeniku, u dva navrata dolazio do stana oštećenice u koji je ulazio tako što je u jednom navratu uporabom fizičke snage provalio vrata stana, a u drugom navratu provlačenjem ruke kroz poluotvoren prozor uzeo ključ koji je stajao u bravi ulaznih vrata i otključao ih vrata. Ulaskom u stan je, osnovano se sumnja, uzeo iz novčanika oštećenice bankovnu karticu i papir s PIN brojem, a potom je u tri navrata karticom neovlašteno podizao novac na bankomatu te oštetio oštećenicu za ukupno tisuću eura- rekli su u šibenskom Tužiteljstvu.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

19. travanj 2024 23:56