StoryEditorOCM
Crna kronikaVozio prebrzo

Istraga protiv 61-godišnjeg vozača Hitne pomoći: skrivio prometnu nesreću u kojoj je stradao poznati šibenski gospodarstvenik

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2022. - 13:41

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. stavak 4. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 61-godišnjak 6. svibnja 2021. oko 9:35 sati u Šibeniku, upravljajući specijalnim vozilom hitne medicinske pomoći iz smjera Šibenika prema Vodicama, postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, svjestan da time može izazvati prometnu nesreću i pristajući na to. 

Osnovano se sumnja da se približavao raskrižju brzinom od oko 100 km/h odnosno brzinom većom od dopuštene te da se nije zaustavio dolaskom u raskrižje iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo. Osnovano se sumnja da je zbog takve vožnje prednjim desnom dijelom vozila udario u automobil koji se pravilno kretao u raskrižju pri čemu je osoba u tom automobilu zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je poslije preminula u Općoj bolnici Šibenik- kazali su u županijskom DORH-u.

Podsjetimo, od posljedica te prometne nesreće preminuo je 82- godišnji Marko Slavica, poznati šibenski gospodarstvenik i dugogodišnji sportski djelatnik.

26. travanj 2024 21:11