StoryEditorOCM
Crna kronikaUkrao 1,4 milijuna kuna

Šibenčanin Dražen K. (53) punih 12 godina pljačkao banke na našem području: on i pomagač ostaju mjesec dana u istražnom zatvoru

Piše šibenski.hr
29. ožujka 2022. - 18:51
Sibenik, 250322. U PU Sibensko-kninske zupanije odrzala se konferencija za medije povodom razrijesene serije kaznenih djela razbojnistava na podrucju Sibensko-kninske zupanije u zadnjih nekoliko godina.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 25. ožujka, nakon ispitivanja dvojice hrvatskih državljana (1969. i 1970.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih zbog postojanja osnovane sumnje da je okrivljeni 53-godišnjak počinio devet kaznenih djela razbojništva i jedno kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Premda policija i DORH ne navode identitet Šibenčanina koji je u razdoblju od 12 godina izveo devet pomno planiranih pljački neslužbeno doznajemo kako se radi o 53-godišnjem Draženu K.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 53-godišnjak od 2009. godine do 2021. godine, u devet navrata samostalno, a jednom po dogovoru s 52-godišnjakom, na području Šibenika, Tribunja i Skradina, ulazio maskiran i naoružan pištoljem u poslovnice banaka, mjenjačnica i turističkih agencija. Osnovano se sumnja da je potom zaprijetio djelatnicima u tim poslovnicama i od njih tražio da mu daju novac, što su oni, u strahu da im ne naudi, i učinili.

Osnovano se sumnja da si je na opisani način pribavio ukupno 1.4 milijun kuna, dok je dio novca (iznos od 10.000 kuna) dao okrivljenom 52-godišnjaku budući da je pribavljen razbojništvom jedne poslovnice banke u Šibeniku koje je počinio 2021. godine, a okrivljeni 52-godišnjak ga je zajedno s njim isplanirao i organizirao. Osnovano se sumnja i da je okrivljeni 53-godišnjak držao u kući u kojoj je živio vatreno oružje i eksplozivne tvari čija nabava i držanje građanima nije dozvoljena - rekli su u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio im istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

05. svibanj 2024 00:41