StoryEditorOCM
Crna kronikaUHIĆENJE U TISNOM

Ilija Komšić(69) zbog navodno ozbiljnih prijetnji biskupu Košiću iz vodičke odvezen u sisačku policijsku postaju na ispitivanje

Piše Katarina Rudan
23. lipnja 2017. - 23:43


Danas prije podne u Vodicama je uhićen 69-godišnji Ilija Komšić, zbog navodnih prijetnji na Facebooku sisačkom biskupu Vladi Košiću. Uhićenje, ne navodeći ime osobe, potvrđeno je iz PU šibensko-kninska.

- Policijski službenici PU šibensko-kninske uhitili su na području Vodica 69-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga predali policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke zbog provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji smrću koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, navodi se u priopćenju. Uhićenje je uznemirilo Tišnjane, prije svega što je riječ o starijoj osobi slabog zdravlja zbog čega je njegova supruga Slavica Komšić posebno zabrinuta.
Vidno potresena ispričala nam je da je ostala u šoku kad se Ilija nakon par minuta nakon što je izišao iz kuće do trgovine kupiti kruh vratio s krim-policijom i rekao da ga vode u Vodice.

- Pitala sam ga zbog čega, a on je odgovorio da nema pojma. Nakon nešto više od sat vremena ponovo je došao kući s dvojicom krim-plicajaca koji su uzeli računalo i njegov mobitel. Bio je jako nervozan, tresao se i nije nam bilo. Neke lijekove je popio ujutro, a ove druge – nismo se u tom šoku snašli – nije uzeo sa sobom. A pije svaki dan tablete za tlak, šećer, tablete protiv zgrušavanja krvi i još neke. Bojim za njega jer ima jako visok tlak i šećer, govori Slavica.

Ilija se supruzi javio oko 13 sati, kad su prošli Zadar i potvrdio da ga voze za Sisak, te da će tamo bit predan sisačkim policajcima.
- Poslije toga se nismo čuli, rekla nam je Slavica, a na pitanje je li joj poznato zašto su joj supruga uhitili i zašto ga terete odgovara:
 - Ne, ne znam. Pokušavale su i nevista i kćer naći na internetu što je to suprug napisao pod Košićev staus, ali nisu mogle naći ništa. Da li su oni to izbrisali ne znam. Pa i drugi su pisali i vrijeđali biskupa zbog njegovih istupa i nije nam jasno zašto su baš Iliju priveli. On je oduvijek bio glasniji čovjek, znao je pričati svašta i u vrijeme bivše države protiv vlasti, ali nikad ga nisu privodili. Bojim se hoće li moj suprug sve to moći izdržati, i psihički i fizički, rekla je Slavica te dodala da su vjernici, katolici, ali je Ilija uvijek bio osjetljiv na nepravdu i nikad nije odobravao miješanje crkve u svjetovne stvari.

Zabrinuta je zbog mogućnosti da se protiv njega odredi istražni zatvor u Sisku.

Zbog uhićenja Ilije Komšića, hrvatskog branitelja i simpatizera SDP-a, ogorčen je i tišnjanski načelnik općine Ivan Klarin.
- Ovo je presedan, bez obzira na sadržaj komentara kojeg je napisao biskupu koji svojim istupima iritira cijelu hrvatsku javnost. Da se bolesnog čovjeka od 70 godina na ovakav način privodi je nedopustivo. Zgrožen sam načinom postupanja. Ako ga se i trebalo ispitati, to se moglo obaviti u Šibeniku a ne ga po ovoj vrućini voziti za Sisak, rekao nam je Klarin.




 

04. svibanj 2024 02:20