StoryEditorOCM
Crna kronikaImotska krajina tuguje

I drugi maloljetnik podlegao ozljedama nakon stravične prometne nesreće u Runovićima; općina proglasila tri dana žalosti

Piše Šibenski.hr
2. studenog 2019. - 11:08

Od posljedica teške prometne nesreće u splitskoj bolnici je u petak poslijepodne preminuo 17-godišnjak koji je u teškom stanju doveden nakon slijetanja Golfa u Runovićima u noći sa srijede na četvrtak. Potvrdila je to za Slobodnu Dalmaciju Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske.

To je osma žrtva u prometnim nesrecama na hrvatskim cestama u dva dana.

Prilikom izljetanja s kolnika i udarca vozila o kameni zid oko 0.40 sati na mjestu je stradao16-godišnjak dok su još četvorica maloljetnika u dobi od 15 do 17 godina ozlijeđena.

Dvojica su zadobila teške ozlijede, a dvojica lakše. U splitskoj bolnici je s teškim po život opasnim ozlijedama zadržan 17-godišnjak koji je jucer izgubio bitku i podlegao.

Općina Runovići je zbog tragedije proglasila tri dana žalosti. Oba mladića su bila nogometaši NK Mračaj Runovići te je, kako saznajemo sa službenih stranica, klub otkazao sve aktivnosti do daljneg.

Očevidom je rukovodilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu uz policiju i sudskog vještaka.

U četvrtak se dogodila ta teska prometna posljedica koje je smrt dvojice maloljetnika, dok je dan ranije na cestama život izgubilo još šest osoba. Jedna osoba u Dugopolju, jedna na skradinskom području, tri osobe u Međimurju te je na području Požege je poginuo pješak.

- Velika tuga i tragedija kakvu Runović ne pamti zadesila je naše selo. Otkazane su sve aktivnosti u klubu a Općina Runovići proglasila je 3 dana žalosti. Teško je pronaći riječi utjehe za obitelji i prijatelje naših Zorana i Maria- napisali su na svojoj Facebook stranici članovi NK Mračaj iz Runovića.

20. travanj 2024 11:32