StoryEditorOCM
Crna kronikaStrava na Miljevcima

Htio učiniti dobro, pa morao spašavati glavu: Dvojica pomahnitalih mladića usred bijela dana ozlijedili teže pokretnog J.S. (66)

21. siječnja 2020. - 18:42

Htio je napraviti dobro, ali je na kraju bio prisiljen spašavati živu glavu od divljačkog nasrtaja dvojice pomahnitalih mladića koji su po svoj prilici bili obuzeti drogom.

Teže pokretnog muškarca iz Miljevaca J.S. (66) nasilnici su teško ozlijedili u pola bijela dana – oko 14,30 sati - prošle subote na obali Visovačkog jezera. Udarcima šakama, a vjerojatno i štakom kojom se napadnuti pomaže, rasjekli su mu kožu na potiljku i arkadi, slomili nos, izazvavši i težak podljev ispod natečenog, zatvorenog oka. Ipak im je uspio umaknuti jedva se domogavši automobila, a toliko silovita, suluda reakcija te dvojice uslijedila je samo zato što im je dobronamjerno ponudio da ih svojim autom preveze kućama. Želio je smiriti njihovu žestoku svađu oko bicikala na kojima su došli do jezera, no kako su bili dezorijentirani, putem su ih odbacili i zaboravili gdje. Ma koliko da je razbuktalo agresiju, njihovo je stanje izgleda, napadnutog spasilo od još težih ozljeda.

O nemilom događaju koji je J.S.-a snašao tijekom redovite šetnje obalom na miljevačkoj strani Visovačkog jezera redakciju je izvijestio član obitelji (podaci poznati) a otkrio je i identitet napadača od kojih je jedan rodom s Miljevaca. Poslao je i fotografiju žrtve snimljene u bolesničkoj postelji, a da se obrati novinarima našeg informatora povela je sumnja kako policija o tom teškom incidentu namjerno nije obavijestila medije. Događaj je zataškan u policijskim izvješćima, uvjeren je taj čovjek, zato što je jedan od napadača sin policajca iz Knina, a mladiće dodatno kompromitira i činjenica da je kod obojice pronađena droga. Izvor tvrdi da je riječ o tabletama halucinogenog LSD-a, kako je saznao vlastitim kanalima. Jedan od mladića rodom je s Miljevaca i njegova je majka sutradan došla u kuću ozlijeđenog J.S., sva ojađena zamoliti za oprost.

-Žena je ljudski postupila i nema joj se što zamjeriti, naprotiv, kaže naš sugovornik. Međutim, smatra da s time treba upoznati javnost, jer je divljački napadnut dobar i miran čovjek, k tome i teško pokretan. Nasilništvu je nesumnjivo kumovala droga, te očito uzima maha i u tome, inače mirnom dijelu županije, ističe zabrinuto.

Čuvar NP „Krka“ nastavlja naš izvor, uočio je iz daljine čudno ponašanje te dvojice i pozvao policiju koja je već bila u redovitoj ophodnji na terenu. Kada su došli na mjesto događaja, zatekli su lokvu krvi, a otprilike u isto vrijeme hitnu pomoć u Šibeniku nazvala je supruga pretučenog koji se nekako dovezao kući, te je istraga ubrzo povezala sve konce. Obojica nasilnika završili su na psihijatrijskom odjelu šibenske OB u pratnji policije; jedan od njih ubrzo je pušten, a drugi je zadržan u bolnici, neprovjerena je informacija.

Kako je naknadno saznao naš sugovornik, izgleda da je spomenuti čuvar nacionalnog parka prvo prišao dvojcu, a oni su mu navodno, priprijetili s riječima „da su jednoga tu već ubili, a sada će i njega“, na što je pobjegao i pozvao policiju.

-Pretučeni ima dosta šavova, glava mu je otečena i žali se da ga boli. U šoku je... - opisao je zdravstveno stanje J.S. koji se oporavlja kod kuće na Miljevcima. Policajci su kaže, razgovarali sa žrtvom napada i sastavili zapisnik, no obitelji nije dostavljena nikakva službena obavijest.

Policija još uvijek istražuje

- Informaciju o događaju objavit ćemo tek kada završi istraga. Tada ćemo javnost obavijestiti o svim okolnostima incidenta na Miljevcima, u kratkoj je izjavi otklonila sumnje rodbine žrtve Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibenske. Nije se očitovala niti o jednoj tvrdnji iznesenoj u ovome tekstu.

25. travanj 2024 10:33