StoryEditorOCM
Crna kronikaVELIKA TRAGEDIJA

Hrvatskog branitelja, pripadnika legendarne satnije, nakon svađe pregazio prijatelj iz djetinjstva? ‘U šoku sam...‘

Piše Šibenski.hr
28. prosinca 2023. - 12:58

Bjelovarski branitelj, pripadnik legendarne A satnije ZNG-a, Stjepan Batković Batak smrtno je stradao u nezapamćenoj tragediji koja je jučer potresla Bjelovar, piše MojPortal, a prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, bjelovarska policija izvijestila je u srijedu da je došlo do naleta vozila na pješaka koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Uhićen 45-godišnjak

- U tijeku je provođenje očevida na mjestu događaja kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru i daljnje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja. Osoba koja se dovodi u vezu s događajem nalazi se pod nadzorom policije - poručili su sinoć iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Danas su poslali novo priopćenje zbog, kako kažu, velikog interesa javnosti.

- Jučer, 27. prosinca, u kasnim večernjim satima uhićen je 45-godišnji hrvatski državljanin koji se dovodi u vezu s događajem naleta automobila na 53-godišnjaka koji je preminuo na mjestu događaja. Tijekom dana u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru provode se dokazne i izvidne radnje nakon čega će 45-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske - ističu u policiji.

Kako neslužbeno doznaje MojPortal, stradali Batković ranije se tog dana posvađao sa svojim dugogodišnjim prijateljem, koji ga je navodno kasnije i pregazio

Pokojnog Batkovića i njegovog dojučerašnjeg prijatelja poznavali su mnogi i svi tvrde da su dio istog društvo još od mladenačkih dana.

Upali u zasjedu

Inače, od poginulog Batkovića na društvenim mrežama opraštaju se njegovi suborci, a isto je učinila i njegova sestra Ankica.

- Brate moj hvala ti na svemu što smo preživjeli u našem djetinjstvu,na svim tvojim nestašlucima i lijepim događajima koje si nam pružio u našem životu. Nikada te zaboraviti nećemo. Neka te sad čuvaju anđeli Božji na nekom ljepšem mjestu. Do viđenja u nekom boljem svijetu - poručila je uz fotografiju preminulog brata.

Prema riječima obiteljske prijateljice poginulog Batkovića, Stjepan je rođen 1970. godine te je kao mladić odlučio otići u Domovinski rat, gdje je dva puta ranjen.

- Prvi put je ranjen prilikom povlačenja iz Kusonja. Naime, Batak je s još jednim suborcem došao skroz do kuće gdje je ranjen prilikom pokušaja izvlačenja naših dečki koji su upali u zasjedu, priča naša sugovornica te nastavlja:

- Još uvijek sam u šoku od svega što se dogodilo i ne znam što bih rekla. Nažalost, Batak se jučer doista posvađao sa svojim prijateljem iz djetinjstva, a što je poslije bilo, tko će znati. Oni su cijeli život bili prijatelji. Nevjerojatno - poručila je obiteljska prijateljica poginulog.

28. travanj 2024 10:33