StoryEditorOCM
Crna kronikaPomagale i zračne snage

Grmljavinsko nevrijeme zadalo puno posla šibenskim vatrogascima; Najgore je bilo na Krtolinu, požar je zahvatio čak 30 hektara

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2022. - 08:15

Grmljavinsko nevrijeme koje je u srijedu polsijepodne zahvatilo šibensko područje donijelo je pune ruke posla šibenskim vatrogascima. Kako su na svojoj Facebook stranici napisaliu DVD-u Šibeniku intervenirali su na čak tri požara:

- U 14:05h zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u kod Čvrljaka brdo Krtolin na intervenciju upućeno šumsko vozilo DVD-a Šibenik sa 3 vatrogasca. Na intervenciji sudjelovali JVP Šibenik te DVD-i Brodarica, Perković, Zablaće, Bilice i Grebaštica a od zračnih snaga u gašenju su sudjelovali 2 air tractora i na kratko jedan kanader. Požar je lokaliziran na površinu od 30ha.

U 15:48h zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora kod industrijske zone Podi, na intervenciju upućena autocisterna DVD-a Šibenik sa 3 vatrogasca. Na intervenciji sudjelovali JVP Šibenik, DVIP Šibenik te DVD-i Zaton, Skradin, Grebaštica i Zablaće. Pomoć iz zraka pružila su 2 air tractora koji su preusmjereni s obližnjeg požara. Požar ugašen u 17:43h na površini od 2800m2.

U 17:17h zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora između Martinske i Jadrije,, na intervenciju upućena autocisterna DVD-a Šibenik sa 3 vatrogasca. Na intervenciji sudjelovali JVP Šibenik i Vodice te DVD-i Vodice, Tisno i Bilice. Požar je ugašen u 19:25h na površini od 2500m2.

24. srpanj 2024 02:49