StoryEditorOCM
Crna kronikadramatična analiza

Grci otkrili tko je usmrtio navijača? ‘Imamo snimku! Pitanje je sata kada ćemo sve objaviti...‘

Piše Sport SD
13. kolovoza 2023. - 17:21

Grčki su mediji, korak po korak, secirali događaje koji su prethodili ubojstvu 29-godišnjeg navijača AEK-a nakon nereda zagrebačkih i grčkih pripadnika navijačkih skupina.

Razvoj situacije može se vidjeti na priloženoj snimci i Grci ističu da su glavni akteri djelovali organizirano, naoružano i odlučno poput "vojske". Muškarci u crnom s kapuljačama marširaju kao da se radi o paramilitarnim postrojbama, držeći lance, palice i razne druge predmete. Viču i psuju mašući improviziranim oružjem gotovo kao da idu u rat.

>>> SNIMKU NAVEDENIH DOGAĐAJA MOŽETE POGLEDATI NA OVOJ POVEZNICI <<<

Njihova, pomalo dramatična, analiza dalje navodi kako mjesto nesreće podsjeća na bojno polje te da su ‘huligani‘ došli kako bi ubijali. U jeku napada počinitelji su potom zajednički potrčali u jednom smjeru. Nekoliko sekundi kasnije kamera ih uočava kako hodaju u koloni, nakon što su se riješili oružja, slijedeći plan bijega koji su izradili, prenose Sportske novosti.

Ostaje pritom nejasno kako su uopće uočili da su se pojedinci riješili određenih predmeta, kao i - kako je iz videosnimke razvidan plan bijega?! No, grčka interpretacija događaja tu ne staje.

Čim se pojavila policija, počela je nova potjera dok su sudionici istovremeno bacali topovske udare. Premda je policija bila prisutna pokušavajući smiriti nerede, spasa ozlijeđenom 29-godišnjem Michalisu Katsourisu nije bilo jer se onesvijestio od velikog krvarenja.

Grci zaključuju svoj osvrt time da će DNK i audiovizualni materijal dati odgovore na pitanje - tko je ubio Katsourisa? Naime, čini se da je trenutak kobnog uboda nožem snimljen na videosnimci, čime je identifikacija počinitelja pitanje vremena. Na snimci se navodno može razaznati da je ubojica visok i mišićav.

Kako sada stvari stoje, očekuje se da policija u roku od najkasnije 24 sata objavi tko je glavni osumnjičeni.

30. travanj 2024 03:37