StoryEditorOCM
Crna kronikapodvodio brazilke

Golobradom šibenskom svodniku posao nije cvao: zbog šake eura provest će mjesec dana u zatvoru

Piše Krešimir Gulin
18. listopada 2023. - 12:50

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je utorak, priveden državljanin Republike Hrvatske rođen 2004.godine te je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prostitucije iz članka 157. stavak 1. Kaznenog zakona, doznaje se u šibenskom DORH-u.

Kako su kazali u šibenskom Tužiteljstvu postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak od 3. do 13. rujna ove godine, zajedno s osumnjičenom 23-godišnjakinjom iz Srbije, u više hrvatskih gradova, s ciljem podvođenja radi stjecanja materijalne dobiti, organizirao dvije državljanke Brazila kako bi uz naplatu klijentima pružale seksualne usluge.

Od onoga što su Brazilke zaradile, osumnjičenici bi zadržavali dio zarađenog iznosa.

- Osumnjičenici su, osnovano se sumnja, objavili oglas na jednoj internetskoj stranici za oštećenice uz koji su postavili njihove fotografije i cijene pružanja usluga, kao i broj telefona na koji se po pozivima klijenata javljao osumnjičeni 19-godišnjak koji je potom dogovarao s klijentima vrijeme i mjesto pružanja usluga. Osumnjičenici su, osnovano se sumnja, na opisani način stekli nepripadnu materijalnu korist od 582 eura- kazali su u DORH-u.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

image
ilustracija/Shutterstock
04. svibanj 2024 21:44