StoryEditorOCM
Crna kronikaPritvoren obiteljski nasilnik

Godinama maltretirao nevjenčanu suprugu, nesretnu 47-godišnju ženu izrezao nožem pred kćerkom

Piše Šibenski.hr
17. travnja 2023. - 17:02

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja uhićenog državljanina Republike Hrvatske (1968.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. točka 3. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ-a i prijetnje iz čl. 139. stavak 3. KZ-a, izvijestili su iz šibensko-kninskog DORH-a:

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 55-godišnjak od 2019. godine do 16. travnja 2023. u stanu u kojem živi sa suprugom i kćeri na području grada Šibenika, pod utjecajem alkohola u više navrata vrijeđao suprugu i uz fizičko nasilje prijetio joj. Osnovano se sumnja da je 16. travnja 2023., pod utjecajem alkohola, u prisutnosti kćeri bio verbalno i fizički nasilan prema supruzi te joj prijetio pri čemu je ona zadobila tešku tjelesnu ozljedu- kazali su u županijskom Tužiteljstvu.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela kojeg je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.

Inače, šibenska policija je izvijestila kako je 55-godišnjak oštrim predmetom pokušao ubiti 47-godišnju nevjenčanu suprugu nakon što ju je prethodno verbalno napao.

Kako doznajemo nasilnik je nožem izrezao ženu po oba dlana. Ona je zbrinuta u šibenskoj bolnici gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede. Ipak, nakon pružene liječničke pomoći u bolnici, puštena je na kućno liječenje budući da su ozljede bile takve da joj nisu ugrožavale život.

18. travanj 2024 12:51