StoryEditorOCM
Crna kronikaPokušaj ubojstva U ŠPANSKOM

Egzekutor koji je žrtvi pucao u potiljak rođen je u Šibeniku: Policija traži bivšeg suvlasnika narodnjačkog kluba Ludnica

Piše Dušan Miljuš
28. veljače 2023. - 09:28

Ivica Šišara (63) iz odbjeglog BMW-a osoba je koju policija dovodi u vezu s pokušajem ubojstva Krešimira G. (43) koje se dogodilo u petak oko 19.40 sati na parkiralištu nasuprot stambene zgrade u Ulici Dobriše Cesarića 1 u Španskom.

Njegovoj nevjenčanoj supruzi Angeli Č. (47) sudac istrage odredio je mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, a odbijen je prijedlog tužiteljstva da joj se istražni zatvor odredi i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Tereti ju se za pomaganje nepoznatom počinitelju u počinjenju kaznenog djela.

Ona ipak nije vozila BMW, nego je bila suvozač u automobilu.

Što je bio okidač

- Ne postoje niti osnove sumnje da je moja klijentica počinila kazneno djelo, a kamoli da postoje osnove sumnje da joj se odredi istražni zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja djela - rekao nam je njezin branitelj, odvjetnik Gordan Preglej.

Policija i dalje slaže mozaik događaja i traga za počiniteljem. Jedna od pretpostavki je da je kobnom hicu prethodila prepirka zbog navodnog duga koji je Krešimir G. imao prema Šišari, ali ta verzija zasad nije službeno potvrđena.

Ono što je bilo ključno, osim što je Angela Č. bila suvozačica u BMW-u koji je odjurio s poprišta obračuna s parkirališta u Španskom, bila je poruka s njezina broja mobitela Krešimiru G. da se "spusti", odnosno da izađe iz zgrade u kojoj je živio s obitelji.

Što je bio okidač da mu je Šišara, kako sumnja policija, pucao izravno u glavu, još uvijek je nepoznanica jer Angela Č. nije ništa željela reći policiji.

Kako smo doznali, Krešimir G. je, kad je ugledao uperen pištolj, digao ruke u zrak, ali mu je pucano u potiljak. Krešimir G. i dalje je smješten na jedinici Intenzivnog liječenja u KB-u Sestre milosrdnice i život mu je u opasnosti.

Poveznica - Ludnica

Ono što povezuje osobu koju policija dovodi u vezu s tim događajem i žrtvu je Ludnica, bivši narodnjački klub u Ilici u kojem je Šišara bio zajedno s Goranom Obradovićem zvanim Pišta u vrijeme kada je Krešimir G. redario u tom noćnom klubu.

"U ožujku ćemo proslaviti četiri godine rada", rekao je prije više godina novinarima Nacionala Ivica Šišara, a povod je bila reportaža o najpoznatijim narodnjačkim klubovima u Zagrebu.

Kada je objavljen tekst, Šišaru i Davora Plečka navodilo se kao neformalne suvlasnike kluba čiji je vlasnik formalno bio Goran Obradović Pišta.

Šišara je rođen u Šibeniku, ali se još kao dijete doselio u Zagreb. Kada je s Obradovićem i Plečkom prije četiri godine razmišljao o otvaranju ugostiteljskog objekta, kaže, uzor su im bili uspješni klubovi s narodnom muzikom koji su bili financijski najisplativiji.

Svojedobno je i Šišara bio jedan od osumnjičenih za pokušaj iznude, ali je tužiteljstvo odustalo od kaznenog progona. On zasad još službeno nije osumnjičen za pokušaj ubojstva Krešimira G.

Tijek događaja

1. S mobitela Angele Č. poslana je poruka Krešimiru G. da se "spusti", odnosno da izađe iz zgrade u kojoj je živio s obitelji

2. Navodno su se Ivica Šišara i Krešimir G. prepirali i posvađali na parkiralištu, a kad je ugledao pištolj, Krešimir G. je podigao ruke u zrak

3. Počinitelj je Krešimiru G. pucao u glavu, a zatim je sjeo u BMW kojim je, zajedno s Angelom Č., odjurio u nepoznatom smjeru. Policija je privela Angelu Č. dok se intenzivno traga za Ivicom Šišarom

20. travanj 2024 17:25