StoryEditorOCM
Crna kronikabudite oprezni

Dvije računalne prijevare u Šibeniku: tvrtka ostala bez 10 tisuća eura, a momak bez plaćenog Playstationa

Piše Šibenski.hr
24. svibnja 2023. - 09:38

U Policijskoj postaji Šibenik dovršena su dva kriminalistička istraživanja za kaznena djela računalne prijevare, doznaje se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj:

- Tijekom prosinca prošle godine, internetskom prodajom i oglasnikom sa sjedištem u Hrvatskoj, 23-godišnjak je naručio i bankovnom karticom platio Playstation u vrijednosti 386 eura. Naknadno je oglas skinut sa stranice, a naručeni predmet nije nikad stigao na adresu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je počinitelj 20-godišnji latvijski državljanin protiv kojeg je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku- kazao je Šime Pavić, policijski glasnogovornik.

Kako su kazali u šibenskoj policiji, žrtva računalne prijevare bila je i jedna šibenska tvrtka:

- U ožujku 2023. godine tvrtka sa sjedištem u Šibeniku je primijetila kako im je 16. ožujka s bankovnog računa skinut iznos od 10.000 eura za određeno plaćanje, dok tog dana nisu imali nikakve transakcije na internetu.

Naknadnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je počinitelj 28-godišnjak, koji je prebacio novčana sredstva na račun u Njemačkoj i protiv kojeg je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku- zaključio je glasnogovornik Policijske uprave Šibensko-kninske.

20. travanj 2024 15:28