StoryEditor
Crna kronikaGrađani dojavili policiji

Dva mrtva migranta pronađena u šumi kod Ogulina, policija izvijestila da će, zbog složenosti očevida, s informacijama u javnost izaći tek sutra

Piše PSD, Hina
12. kolovoza 2018. - 18:58


NOVIJE - Zbog složenosti očevida, nove informacije o grupi migranata koje je karlovačka policija pronašla u nedjelju ujutro u šumi na području Drežnice, kod zaseoka Tomići, a među kojima je pronađeno i dvoje mrtvih, bit će poznate u ponedjeljak ujutro.

Ni nakon nekoliko sati policijskog očevida, iz Policijske uprave karlovačke na konferenciji za novinare nisu iznijeli nove pojedinosti vezene uz pronađene migrante.

Službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški na kratkoj konferenciji za novinare ponovila je da je u nedjelju u 08,10 sati policija dobila dojavu od građanina na osnovi koje je u zaseoku Tomići na području Drežnice u šumi pronađena grupa od 12 migranata. Policija je među migrantima našla dvoje mrtvih.

Staroveški nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je tek da će se, zbog složenosti očevida, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Isto tako, nije mogla odgovoriti je li u očevid, uz policiju, uključeno i državno odvjetništvo.

Kazala je samo da će se državno odvjetništvo uključiti u očevid ako se utvrdi nasilna smrt dvoje migranata.
Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se prilično južnije u odnosu na aktualnu ilegalnu rutu od državne granice s Bosnom i Hercegovinom koja vodi područjem uz Generalski Stol i uz Kupu odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.
 
STARIJE - U šumskom predjelu na području Drežnice u nedjelju ujutro karlovačka policija zatekla je grupu od 12 migranata, među kojima je i dvoje mrtvih. 
Policijska uprava karlovačka kratko je priopćila da je u nedjelju u 8,10 sati, nakon dojave građanina, u šumskom predjelu na području Drežnice, zatekla grupu migranata.

"Prema prvim informacijama zatečeno je 12 osoba od kojih su dvije osobe pronađene mrtve", stoji u priopćenju. Policija na mjestu događaja provodi očevid kako bi se razjasnile sve okolnosti smrtnog stradavanja dviju osoba. 
 

07. svibanj 2021 00:40