StoryEditorOCM
Crna kronikauhvatili ga 11 puta

Drogu držao u više kuća u okolici Šibenika: 41-godišnjem dileru mjesec dana pritvora zbog prodaje kokaina i amfetamina

Piše šibenski.hr
17. prosinca 2020. - 20:23

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kako navode u šibenskom Tužiteljstvu, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 41-godišnjak od lipnja 2020. do 10. prosinca 2020., u obiteljskim kućama u mjestu pored Šibenika, protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, radi prodaje držao drogu marihuanu bruto težine 1172 grama, te manje količine droge hašiš i amfetamin, kao i da je u jedanaest navrata drogu amfetamin i kokain prodao konzumentima.

Osnovano se sumnja da je od lipnja do prosinca 2020. godine, u mjestu pored Šibenika, u četiri navrata dao konzumentima bez novčane naknade drogu amfetamin i marihuanu radi trošenja.

- Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku je predložilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana- izvijestili su iz DORH-a.

05. svibanj 2024 09:30