StoryEditorOCM
Crna kronikaSAMOOZLJEĐIVANJE

Drama na Županijskom sudu u Rijeci: Pravosudni policajac propucao se u glavu

Piše Luka Benčić, Ivana Krnić
12. studenog 2019. - 17:10

Na Županijskom sudu u Rijeci danas oko 13.50 sati došlo je do samoozljeđivanja pravosudnog policajca koji se propucao vatrenim oružjem, potvrdili su nam u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Dogodilo se to na porti Županijskog suda, a prema riječima glasnogovornika PU PG Vlade Kovalčika, pravosudni policajac propucao se u glavu.

Prevezen je u KBC na Sušaku gdje mu se ukazuje liječnička pomoć, a u PU PG, za sada, nemaju informacija o težini ozljeda.

U ovom trenutku policija ne iznosi okolnosti pod kojima je došlo do samoozlijeđivanja, a Kovalčik ističe da bi se o svemu uskoro trebalo oglasiti Ministarstvo pravosuđa pod čijom je ingerencijom pravosudna policija.

U KBC-u Rijeka rekli su nam da je ozlijeđeni policajac dovezen bez svijesti te da je, nakon prve obrade na hitnom traktu, podvrgnut hitnom operacijskom zahvatu koji je još uvijek u tijeku. Ima teške ozljede.

Ravnateljica sudske uprave Gledis Pirić rekla nam je da je do samoozljeđivanja, odnosno opaljenja pištolja, došlo slučajno te da se ne radi o pokušaju samoubojstva.

Istaknula je da je očevid u tijeku te da se sve okolnosti trebaju utvrditi.

Navodno je pištolj opalio prilikom preuzimanja i provjere oružja, budući da je ozlijeđeni pravosudni policajac u trenutku kada se to dogodilo došao preuzeti smjenu.

19. travanj 2024 19:10