StoryEditorOCM
Crna kronikaizvidi još traju

DORH se oglasio o tragediji u Dalmatinskoj zagori: Kobno je bilo uključivanje u promet; Poznat i rezultat alkotestiranja vozača

Piše Vladimir Urukalo/SD
9. lipnja 2023. - 12:57

U povodu prometne nesreće u Dicmu, koja je ganula čitavu Hrvatsku, a o njoj pišu i mediji u regiji, oglasio se i DORH.


Novi detalji o tragediji u Dicmu: u silovitom sudaru stradale su dvije sestre iz Kaštela na povratku s rođendana

‘Dvi sestrice, lipe ka anđeli, otišle su anđelima‘... Od stradalih Kaštelanki oprostio se i Hrvoje Maleš

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 9. lipnja 2023., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj, te stalnog sudskog vještaka za promet, proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 9. lipnja 2023. u 00:43 sati u mjestu Dicmo.

Prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno je kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parking prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, na način da je poduzelo skretanje u lijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnom prometnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1. Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda. U prometnoj su nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda. 

image

Vatrogasci su također intervenirali

Duje Klarić/cropix/

Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće". 

Kako smo neslužbeno doznali, prvo alkotestiranje mladog 19-godišnjeg vozača pokazalo je da u krvi nije zabilježena prisutnost alkohola, no tek će nalazi krvi i urina pokazati da li je možda bio pod utjecajem nekih drugih supstanci.

image

Posljedice stravičnog sudara

Duje Klarić/cropix/
22. rujan 2023 23:01