StoryEditorOCM
Crna kronikabrutalan obračun

DORH objavio detalje pokušaja otmice djeteta u Šibeniku: ‘Išao ga je izvući iz automobila, roditelje je napao metalnom šipkom, bocama, šakama...‘

Piše Šibenski.hr
9. srpnja 2021. - 19:22

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku (DORH) privedena su dvojica državljana  Hrvatske (1990. i 1979.), i to osumnjičeni 31-godišnjak zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela lihvarskog ugovora.

'Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 31-godišnjak početkom 2021. godine u Zagrebu, koristeći okolnost da je oštećenik u teškoj financijskoj situaciji i da mu je potreban novac, u nazočnosti okrivljenog 42-godišnjaka, posudio oštećeniku tri tisuće eura s kamatom od 400 do 500 eura mjesečno. Oštećenik je to prihvatio i do lipnja 2021. godine na ime kamata platio 1.800 eura, nakon čega više nije plaćao kamate ni vraćao glavnicu zbog nedostatka financijskih sredstava.

Kako bi oštećenika primorao da 31-godišnjaku vrati novac, osnovano se sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak 3. srpnja 2021. prišao oštećenikovoj kćeri (2009.) dok je bila sama na rivi u Splitu i uhvatio ju za ruku te pokušao odvesti sa sobom, no dijete se uspjelo istrgnuti i pobjeći.

Osnovano se sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak 4. srpnja 2021. u Šibeniku, kako bi od oštećenika ishodio novac koji duguje 31-godišnjem okrivljeniku, nazvao ga i prijetio mu smrću, a potom je prišao automobilu parkiranom ispred jedne trgovine i iz njega pokušao izvući oštećenikovu kćer koja je bila sama. U svojoj namjeri nije uspio jer se dijete opiralo uslijed čega joj je nanio tjelesnu ozljedu.

Osnovano se sumnja i da je 4. srpnja 2021. oko 16,00 sati u Šibeniku, okrivljeni 31-godišnjak putem mobitela tražio od oštećenika povrat novca, a okrivljeni 42-godišnjak je tražio od oštećenika da se nađu u trgovačkom centru. Kada se okrivljeni 42-godišnjak našao s oštećenikom u trgovini, osnovano se sumnja da ga je udario metalnom šipkom po glavi i leđima te bocama po ruci i leđima, a potom je udario oštećenikovu suprugu šakom u glavu koja je priskočila u pomoć oštećeniku. Osnovano se sumnja da je oštećeniku nanio višestruke tjelesne ozljede, kao i da je oštetio inventar i artikle u trgovini.

Osnovano se sumnja i da je okrivljeni 42-godišnjak 6. srpnja 2021. putem mobitela prijetio smrću oštećeniku i članovima njegove obitelji te je takvim postupanjem kod oštećenika izazvao uznemirenost i ozbiljan strah za njegov život i živote članova njegove obitelji.

Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio im istražni zatvor u trajanju od mjesec dana', izvijestili su u petak iz DORH-a.

23. travanj 2024 22:22