StoryEditorOCM
Crna kronikauhvaćen prevarant

Dolijao Šibenčanin koji je mjesecima koristio tuđu zdravstvenu ustanovu i tako uštedio desetak tisuća eura

Piše K. G.
25. travnja 2024. - 09:51

Šibenska policija kazneno je prijavila 55-godišnjeg muškarca koji je u Šibeniku skoro dva mjeseca varao zdravstvenu ustanovu koristeći tuđu zdravstvenu iskaznicu.

Prema informacijama iz Policijske uprave šibensko-kninske na taj naćin je oštetio zdravstvenu ustanovu za desetak tisuća eura:

- U Policijskoj postaji Šibenik je provedeno kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela prijevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u vremenskom periodu od 17.studenog 2023. godine do 3. siječnja 2024. godine u Šibeniku, počinio 14 kaznenih djela prijevare i 14 kaznenih djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, na način da je prilikom korištenja zdravstvenih usluga koristio tuđu zdravstvenu iskaznicu, čime je oštetio zdravstvenu ustanovu za iznos od 10.257 eura.

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku- izjavila je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

03. svibanj 2024 19:10