StoryEditorOCM
Crna kronikaDrama u srušenoj kući

Dječja igra zamalo završila tragično: dječak je najednom samo propao u zemlju...

Piše PSD
28. studenog 2017. - 14:30

Dječja igra u Petrijevcima mogla je biti okončana tragedijom, a završila je samo ogrebotinama. U petak je, naime, 11-godišnji dječak u igri upao u nezaštićen bunar dubok devet metara, javlja Glas Slavonije.

Sve se zbilo poslijepodne, kada je 11-godišnjak iz Petrijevaca zajedno s prijateljima iskoristio posljednje sunčane i tople jesenske dane za igru na otvorenom. Igra i utrkivanje dječake su odveli u bliže susjedstvo, u Vjetrovitu ulicu u smjeru Satnice Valpovačke, gdje su na svome putu prelazili i jedno zemljište gdje je srušena kuća i gdje je tijekom prelaska preko dvorišta, dječak iznenada uz prasak nestao iz vidokruga svojih prijatelja.

Uplašenim dječacima nije trebalo mnogo da shvate da je njihov prijatelj upao u dubok bunar. Zbog toga što je bio neograđen, nezaštićen i prekriven samo pločama, nisu ni primijetili da se bunar nalazi u tom dvorištu.
- Zapravo, zadivljuje činjenica koliko su ti dječaci u tom trenutku ostali prisebni i koliko su zrelo reagirali. Čim su vidjeli da im je prijatelj još uvijek živ u bunaru u kojemu je bilo oko pola metra vode, jedan je otrčao po pomoć, a drugi ostao s njim, hrabreći ga i dajući mu podršku sve dok do bunara nisu došli njegovi najbliži, vatrogasci iz DVD-a Petrijevci s opremom i Hitna pomoć.

Dječak je ubrzo izvučen iz bunara, priča nam Petrijevčanin i dalje u nevjerici zbog pravog čuda koje se ovdje dogodilo. Dječak je uz pomoć vatrogasaca koji su spustili ljestve izvučen iz napuštenog bunara samo uz nekoliko ogrebotina i u stanju lagane pothlađenosti.

Dječak je po izlasku iz bunara uz roditeljsku pratnju prevezen na pretrage u KBC Osijek, gdje su liječnici utvrdili da kod dječaka nema težih ozljeda ni potrebe za hospitalizacijom.
Sreću zbog uspješne akcije spašavanja svog malog sumještanina nije krio ni predsjednik DVD-a Petrijevci Darko Tačković.

- Čim smo oko 16.30 sati dobili poziv, nas četvorica vatrogasaca stigli smo s potrebnom opremom i ljestvama s pomoću kojih smo u vrlo kratkom vremenu izvukli dječaka koji je do pasa bio u hladnoj vodi - rekao je Tačković dodajući da je pravo čudo što dječak nije imao prijeloma.
Petrijevački vatrogasci sličnu su akciju spašavanja osobe iz bunara imali i prije pet godina, no tada je bila riječ o odrasloj osobi koja je pala u bunar, piše Glas Slavonije.

19. travanj 2024 10:26