StoryEditorOCM
Crna kronikaTragedija u hotelu

Dječak iz Splita u Sarajevu je preminuo od srčanog udara; Direktor turnira: Kraj bazena su bili njegova majka, trener i spasilac, nažalost nije mu bilo pomoći. Liječnici su potvrdili uzrok smrti

Piše PSD
11. siječnja 2019. - 09:58

Dječak iz Splita, član Akademije nogometa ''Srđan Mladinić" iz Splita, preminuo je danas prilikom skoka u bazen jednog hotela u sarajevskom naselju Ilidža.

Iako se odmah posumnjalo da je riječ o utapanju, ispostavilo se da je mališan doživio srčani udar! Ovu informaciju za Dnevni avaz je potvrdio Almir Prguda, direktor nogometnog turnira ''Šampion Junior Kup 2019'' na koji je sa svojim klubom stigao i nesretni Splićanin.

Tragedija u Sarajevu: na bazenu hotela preminuo dječak iz Splita, liječnici su mu se više od dva sata borili za život; Avaz neslužbeno doznaje da mu je zakazalo srce

Potvrda liječnika

- Prema mojim informacijama, riječ je o klasičnom srčanom udaru. U kritičnom trenutku, osim druge djece, kod bazena su bili njegova majka, trener i, naravno, spasilac. Pokušali su odmah pomoći mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa – drhtavim glasom rekao je Prguda.

Prema njegovim riječima, tvrdnje da je mališan preminuo uslijed zatajenja srca potvrdili su i liječnici koji su došli na lice mjesta.

- Nažalost, to se događa. To se može dogoditi i ispod tuša. Žao mi je što je ovaj tragični slučaj bacio mrlju na naš turnir i što se uvijek piše o lošim stvarima, a ne pozitivinim – poručio je Prguda.

Teški trenuci

Dodao je kako će, kao domaćini turnira, učiniti sve da olakšaju teške trenutke za roditelje mališana i njegov sportski kolektiv.

- Ne može čovjek sada bit pametan i kazati što uraditi. Mogu vam samo reći da će svi zabavni događaji u sklopu turnira biti otkazani. Turnir će se nastaviti igrati, jer ovdje je mnogo djece iz cijele BiH i regije – zaključio je Prguda za Avaz.ba.
Kako doznajemo, svaka od utakmica u sklopu turnira svaka utakmica počet će minutom šutnje za preminulog dječaka iz Splita, a svi će sudionici nosit će crne trake.

01. listopad 2023 01:58