StoryEditor
Crna kronikaTragedija se mogla spriječiti

Detalji monstruoznog zločina u Puli: Ubijenog trogodišnjaka je navodno majka trovala tabletama i opijala rakijom

Piše PSD
2. lipnja 2017. - 13:45

Slučaj monstruoznog ubojstva u Puli se raspliće, ali pitanja je sve više. Tko je što znao? Kako se zločin mogao spriječiti? Trogodišnjaka je navodno majka trovala tabletama i opijala rakijom, sve dok ga na kraju nije ubila, piše dnevnik.hr.

Teta ubijenog dječaka, Kadifa, za Provjereno tvrdi kako su prijavljivali slučaj centru za socijalnu skrb i kako se i sam otac, koji se trenutno nalazi u zatvoru, bojao za sina. Tragedija je mogla biti spriječena jer Chiari je oduzeta poslovna sposobnost, ali ne i skrb nad trogodišnjim djetetom!

Uz majku, osumnjičena za pomaganje je i 14-godišnjakinja. Maloljetna djevojčica je štićenica doma otprije problematična i sama je navodno zlostavljano dijete.

"Institucije u Puli su znale da Chiara nije bila sposobna za odgoj djeteta. Priča se da ima dijagnozu bipolarne ličnosti i da se navodno bavi prostitucijom", kaže anonimni izvor.

Njezine fotografije i statusi na Facebooku vode u tom smjeru, no nitko to nije službeno potvrdio. Navodno je preko interneta upoznala i izvjesnog Makedonca zbog kojeg se i riješila sina.

Zbog njezina promiskuiteta završio je i brak s Denisovim ocem. On se sada nalazi u zatvoru u Bosni i Hercegovini.

Chiarina majka, koja se s njom susrela dan prije ubojstva, zamolila je ekipu Provjerenog za razumijevanje jer na skrbi ima stariju Chiarinu kćer. Telefonski su i ona i njezina druga kćer, Chiarina polusrestra, potvrdile da je ona bila loše, i da se to znalo. Trenutno je bila u postupku oduzimanja poslovne spsobnosti, a unatoč tome, institucije su joj dozvolile brigu o malom Denisu.

Centar za socijalnu skrb u Puli, mjesto koje se poziva na odgovornost, odbija dati komentar.

Zanimljivo je da nitko od susjeda nije prijavljivao zanemarivanje i zlostavljanje djeteta. Kao što je izostala reakcija prije događaja, tako ni sada susjedi nisu raspoloženi za komentiranje.

"Krivimo i te susjede što su sve znali, a nisu nam javili. Sve se moglo drukčije odigrati", kaže Denisova tetka, Kadifa.

Maleni Denis je pokopan u četvrtak u Velikoj Kladuši.

# UBOJSTVO# MAJKA# SIN# ZLOčIN#PULA

Izdvojeno