StoryEditorOCM
Crna kronikaužasna trauma

Cure detalji stravičnog seksualnog napastovanja maloljetnice u Splitu: 14-godišnjakinju su odveli na krov zgrade i gotovo se dva sata iživljavali! Spasio ju je brat

Piše Marko Didić/SD
25. svibnja 2021. - 08:52

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 19-godišnjaka iz Splita, koji su 19. svibnja na štetu maloljetnice ostvarili obilježja kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode i spolne zlouporaba djeteta mlađeg od 15 godina.

Nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu, sudac istrage odredio im je istražni zatvor.

Djevojčica se tog 19. svibnja nešto prije 19 sati našla s prijateljicom u blizini OŠ "Bol" te su se zajedno pješice uputile Ulicom slobode, kada su susrele ovu dvojicu mladića. Jednome je djevojčica znala ime i prezime jer se radi o dječaku iz njezina kvarta, a drugoga je znala samo po imenu. Ovaj mladić kojeg dobro poznaje stajao je ispred nje i sprječavao je da prođe ulicom stalno je zovući da idu zajedno na jedno mjesto, a kada je ona to odbila, on joj je zaprijetio da će je udariti nogom i baciti u grmlje. U nekoliko minuta je 19-godišnjak promijenio i ponašanje i retoriku prema djevojčici od "najdraža si mi djevojka u kvartu" kad ju je ugledao, do ozbiljnih prijetnji nakon samo par minuta razgovora na ulici.

Djevojčica nevoljko pristaje otići na to mjesto, ali samo ako će s njom ići i njezina prijateljica te svi četvero ulaze u prizemlje zgrade u Ulici slobode, gdje se nalazi i jedan ugostiteljski objekt.

Manijaci

Nakon ulaska u zgradu, mladić je odmah gurao 15-godišnjakinju u lift, a njezinu prijateljicu ostavio je u prizemlju zgrade, onemogućivši joj da krene s njima. Tako dolaze liftom do vrata koja ih dovode do krova zgrade. Ta vrata 19-godišnjak zaključava i ova dva mladića i djevojka, koja zapravo još nema punih 15 godina, ostaju sami. Obojica joj odmah u startu upućuju aluzije na seksualni odnos, a to polako seže i do njihova prijedloga: "Ili ćeš biti sa mnom ili s njim ili s obojicom." A kako je vrijeme odmicalo, obojica su joj prilazila te je dirali rukama po grudima, stražnjici i genitalijama preko odjeće. Ona se branila i uzmicala, ali mladići su bili jači od nje. To maltretiranje i spolna zlouporaba trajali su oko sat i četrdeset minuta, ali sve to vrijeme nisu bila obojica mladića na krovu. Naime, kada je došlo do situacije da ju je mladić kojemu je znala identitet, koristeći svoju snagu, pribio uza zid i poljubio u usta, djevojka se naglo otrgnula, ali nije imala kamo pobjeći. On otključava vrata i odlazi i zaključava vrata za sobom, a njegov kompanjon ostaje i nastavlja djevojku napastovati i dirati po intimnim dijelovima tijela.

Kako je o događaju doznao djevojčin brat, nije poznato (možda mu je rekla sestrina prijateljica koja je ostala u prizemlju), ali baš on dolazi na krov i spašava sestru, odvodi je u lift i oslobađa iz užasno traumatične situacije.

Policija je izuzela materijalne tragove od napadača i žrtve, a djevojčica je zadobila oguljotine na podlaktici, leđima i na butini.

Djevojčina majka prijavila je policiji ovo kazneno djelo nakon što je 15-godišnjakinja došla kući nakon užasne traume.

24. travanj 2024 20:14