StoryEditor
Crna kronikaužasni zločin u Đakovu

Centar za socijalnu skrb upozorio policiju na ubojicu, đakovačka policija pod istragom! Kod ubojice pronašli putovnicu i više od 10.000 kuna

Piše JL
10. srpnja 2019. - 13:36

Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske o ubojstvu u Đakovu, izvijestio je novinare da je kod osumnjičenog ubojice u trenutku uhićenja pronađeno vatreno oružje koje je posjedovao ilegalno, veću količinu novaca i putovnicu, na temelju čega se zaključuje da je Andrija Drežnjak (60) planirao napustiti Hrvatsku, piše Jutarnji list.

Zločin u Đakovu: ranjeni pravnik još je kritično, socijalni radnici na posao dolaze u crnini; 'Nismo u stanju raditi, jako nam je teško'

Usporedo s kriminalističkim istraživanjem provodi se i izvanredni nadzor i unutarnja kontrola na temelju saznanja da je Policijska postaja Đakovo dobila informacije da je došlo do promjene ponašanja ubojice. Iz Ravnateljstva policije u Zagrebu upućen je stručni tim da provjeri sva postupanja policijskih službenika i djelatnika Centra za socijalnu skrb. Načelnik otkriva da su već počeli razgovore s policijskim službenicima koje će nastaviti i danas.

- Moraju se ispitati sve okolnosti postupanja policijskih službenika i djelatnika Centra za socijalnu skrb. Kada bude završen nadzor, izvijestit ćemo što su utvrdili, rekao je načelnik PU osječko-baranjske.

Ističe da je i nakon dojave policiji da je došlo do promjene ponašanja osumnjičeni ubojica dolazio u đakovački Centar dva do tri puta tjedno.

Na upit novinara, otkrio je da je kod ubojice pronađeno više od 10.000 kuna. Trenutačno se nalazi u PP Đakovo.

- Zahvaljujem se građanima Đakova na suradnji, dobivali smo razne dojave, a zadnja je bila točna, policajci interventne su u nekoliko minuta došli do njega i uhvatili ga, rekao je.

Prilikom uhićenja nije pružao otpor. Ladislav Bece također otkriva da je počinitelj otprije poznat policiji po nasilničkom ponašanju, nedozvoljenom držanju oružja, izazivanju požara i sličnim incidentima.

HRT ekskluzivno donosi snimku osumnjičenika za ubojstvo Andrije Drežnjaka iz policijske postaje Đakovo, možete ju pogledati OVDJE.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 09:32