StoryEditorOCM
Crna kronikaČiste sve pred sobom

<br /> Provalnici i džepari kradu što stignu-pelješe apartmane, skladišta, vozila i prolaznike na ulici

Piše Šibenski hr.
16. kolovoza 2017. - 12:52


Od značajnijih događaja prijavljenih PU šibensko-kninskoj u periodu od 11. do 14. kolovoza, u izvješću kojeg popisuje glasnogovornica Marica Kosor, navodi se osam teških krađa i devet krađa.
Među ostalim, u tom periodu nepoznati počinitelj provalio je u stan 38-godišnjaka u Šibeniku i otuđio novac. Provala u kuću u utorak se dogodila u Pirovcu, pa je 38-godišnjak ostao bez mobitela i osobnih stvari vrijednih nekoliko tisuća kuna.

U noći 14./15. kolovoza na Zlarinu je nepoznati počinitelj provalio u skladište mjesnog ugostiteljskog objekta i odnio razna pića, a ukupna šteta je oko nekoliko stotina kuna.

Između 5. i 15. kolovoza u Vodicama je nepoznati počinitelj provalio u kuću 66-godišnjaka i otuđio nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.
U utorak, 15. kolovoza u popodnevnim satima u Vodicama je lopov provalio u apartman 40-godišnjeg srbijanskog državljanina i otuđio novac. Istog dana prijavljena je i provala u dva apartmana na Srimi iz kojih je 65-godišnjaku i 70-godišnjaku ukraden novac.

Loše je prošla i 50-godišnja poljska državljanka kojoj je lopov provalio u apartman u Primoštenu, te uzeo novac i osobne isprave.
U Kninu 13. kolovoza je nepoznati počinitelj otuđio nezaključano s ključevima u bravi vozilo 42-godišnjaka u kojemu je bio i mobitel. Vozilo je pronađeno i neoštećeno vraćeno vlasniku.
Istog dana u Vodicama je nepoznati počinitelj iz kuće 55- godišnjakinji otuđio novac i osobne isprave.

Dan kasnije, 14. kolovoza, bez novca i osobnih isprava ostao je i 30-godišnjak iz Pirovca, a u to vrijeme u Primoštenu je nepoznati počinitelj 43-godišnjem poljskom državljaninu otuđio mobitele vrijedne nekoliko tisuća kuna.
U utorak, 15.kolovoza u večernjim satima u Vrpolju je nepoznati počinitelj 51-godišnjakinji, 58-godišnjakinji i 63-godišnjakinji otuđio novac.

Bez novca je tog dana ostao i 37-godišnjak u Šibeniku.
- Protiv nepoznatih počinitelja bit će podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta, navodi se u priopćenju iz šibenske policije.


 

20. travanj 2024 09:06