StoryEditorOCM

Bivši zastupnik uhićen na granici zbog optužbe za silovanje: 'Prijavila ga je liječnica'

Piše A.B.K.
4. rujna 2019. - 20:19


Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar potvrdila je kako je Damira Škaru, bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika i osvajača olimpijske medalje policiji prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je silovana jedne subote početkom kolovoza.
Žrtva, koja je bila jedna od njegovih tajnica naknadno je Škaru prijavila i zbog prijetnje i trenutno je na bolovanju.
Kako smo već izvijestili Škaro je uhićen u srijedu ujutro na graničnom prijelazu u Novoj Gradišci znog prijave za silovanje zaposlenice Autokluba Siget, gdje je on predsjednik.
Odvjetnica Morana Rabar u tom je slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu od kojeg očekuje da će goniti Škaru za kazneno djelo.
Škaro je u politiku ušao zahvaljujući svojoj sportskoj slavi, i bio je među prvim sportašima koji su sjeli u zastupničke klupe. Dok je bio saborski zastupnik bio je iznimno galantan, častio je šakom i kapom sve koje bi susretao na Markovom trgu, a u parlament je ušao zahvaljujući prvom predsjedniku Franji Tuđmanu. Na zahtjev stotinjak sportaša – osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, Tuđman je imenovao Škaru predstavnikom hrvatskih olimpijaca u Saboru.
Iako je bio vrlo komunikativan, Škaro nije pokazao osobit zastupnički potencijal niti se pamte njegove rasprave. Tu je dužnost obnašao u periodu od 1996. do 2000. godine. Prvi mandat u Saboru bio mu je i posljednji. Za razliku od zastupničke, njegova je sportska karijera bila impresivna. Od 450 boks mečeva, pobjedio je 350 puta, a nokaut je doživio samo 12 puta.
Rođen je u Zagrebu 1959., gdje su mu roditelji doselili iz Hercegovine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu 1994., gdje je tri godine kasnije obranio i magistarski rad te 2009. i doktorirao.
Bavio se graditeljstvom kao i ugostiteljstvom u poznatom klubu „Papaya“ i „Champion“na zagrebačkom ŠRC-u „Šalata“, a na čelo Autokluba „Siget“ došao je 2004. godine. Škarin profil na Facebooku pokazuje da je živio lagodnim životom - putovao je svijetom, odlazio na sva važna događanja, dolazio na državna primanja... Veseo i nasmijan fotografirao se u društvu najmoćnijih ljudi u zemlji među kojima su i zagrebački nadbiskup i premijer i predsjednica države.
Oglasio se i HDZ. Priopćili su kako najoštrije osuđuju seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja.
- Očekujemo pravovremenu i energičnu reakciju nadležnih institucija, kao i promptno utvrđivanje činjenica. Sukladno tome i stranka će reagirati temeljem svojega Statuta u kojemu su jasno navedene stegovne mjere za teške povrede članske obveze - poručili su iz HDZ-a. Drugim riječima Škari prijeti izbacivanje iz stranke.


19. travanj 2024 13:31