StoryEditor
Crna kronikabalkanski party

Bez lipe u džepu tulumarili u hotelu u centru Zagreba, pa pobjegli: dvojica mladih Rumunja popili i pojeli čak 49 tisuća kuna, ali ipak nije sve proteklo kako su očekivali

Piše Željko Petrušić /JL
26. lipnja 2019. - 10:17

Dvojica mladih Rumunja bez prebijene pare u džepu boravila su u jednom zagrebačkom hotelu, jela, pila i napravila račun od čak 49.000 kuna, a onda pobjegla, ne plativši ga, piše Jutarnji list.

No, policija ih je ubrzo pronašla i kazneno prijavila za prijevaru. Tako će dvojica osumnjičenih stranaca nastaviti besplatni boravak u Zagrebu, ali sada u istražnom zatvoru u Remetincu.

Zagrebačka policija izvijestila je da je nad dvojicom rumunjskih državljana, u dobi od 26 i 29 godina, dovršeno krim-istraživanje. Osnovano se sumnja, navodi policija, da su se u lipnju ove godine prijavili u hotelu u centru Zagreba. Pritom je mlađi od njih kao garanciju plaćanja djelatnicima hotela ostavio svoju bankovnu karticu i putovnicu.

Ispostavilo se da na njegovu bankovnom računu nema ni približno dovoljno sredstava za podmirenje računa. Na kraju su se, u nedjelju ujutro, 23. lipnja, neopaženo iskrali iz hotela, ne podmirivši račun. Djelatnici hotela ubrzo su primijetili da ih nema te su sve prijavili policiji. Nakon dovršetka krim-istraživanja obojica su predana pritvorskom nadzorniku.

Izdvojeno

04. ožujak 2021 16:57