StoryEditorOCM
Crna kronikanisu sigurni

Bad Blue Boysi u Grčkoj upravo su primili najgore moguće vijesti! Ovime se potvrđuju strahovi roditelja

Piše Sport SD
13. kolovoza 2023. - 19:05

Grčki portal Newsit piše kako je u popodnevnim satima izdana prva uputa za zatvor. Ukupno 41 Dinamov navijač uhićen nakon velikih nereda u Ateni upućuje se u istražni zatvor.

Očekuje se da će prvih 41 iz grupe koja broji nešto više od stotinu uhićenih biti poslano u 16 zatvora u zemlji. Kažu kako će 8 navijača zagrebačkog Dinama biti poslano u zatvor Avlona, ​​a još 6 u Korydallos. Preostalih 27 osoba bit će prebačeno u preostalih 14 zatvora po zemlji, piše Jutarnji hr.

Ovim se potvrđuju strahovi roditelja navijača zapelih u Grčkoj koji se brinu da bi se navijačima razdvojenim po grčkim zatvorima mogla servirati osveta. Pitanje je tko će im jamčiti sigurnost i kako. Primjerice, najveći grčki zatvor je atenski Korydallos smješten u jugozapadnom dijelu Atene, a u njemu su neki od najpoznatijih grčkih kriminalaca, poput pripadnika radikalne grčke gerila skupine “17. studeni”, čije su anarhističke akcije ubile 23 ljudi. Zanimljivo je i da su gotovo 60 posto grčkih zatvorenika strani državljani, kaže statistika.

U svakom slučaju, u subotu su istupili i roditelji navijača u pismu Vladi, predsjedniku i pučkom pravobranitelju navodeći strah da njihova djeca neće imati pravično suđenje u Ateni.

Mario Medak, odvjetnik roditelja, rekao je da su roditelji poslali apel institucijama jer su zabrinuti za sigurnost djece, žele da daju sve od sebe da znaju da ce im se suditi kako treba odnosno da ce u zatvoru biti sigurni, nema informacije o tome da su grčki odvjetnici kontaktirali roditelje.

Naglasio je koliko je sigurnost navijača upitna sad i da su zbog tog obitelji jako zabrinute jer je situacija jako ozbiljna. .

01. svibanj 2024 07:30