StoryEditorOCM
Crna kronikaSTRAVA U POREČU

'Čuo sam udarac, okrenuo se, a žena je bila u zraku': Cure novi detalji tragične nesreće u kojoj je policajac službenim autom udario pješakinju

Piše Hina, jutarnji.hr
25. prosinca 2019. - 09:24

Policijsko vozilo udarilo je u utorak navečer u Poreču pješakinju koja je četrdeset minuta nakon nesreće umrla od zadobivenih ozljeda, izvijestila je istarska policija.

Prema podacima policije, nesreća se dogodila u 18.30 sati na kolniku ulice Mate Vlašića kada je policijsko službeno vozilo, kojim je upravljao policijski službenik u službi porečke policijske postaje, srušio pješakinju koja je prelazila cestu.

Još uvijek nije poznato je li žena prelazila ulicu na pješačkom prijelazu ili izvan njega, no taj će detalj otkriti očevid koji se u večernjim satima provodio na mjestu nesreće.

Žena je u naletu policijskog vozila zadobila teške tjelesne ozljede te je, unatoč naporima liječnika Hitne medicinske pomoći, umrla četrdeset minuta nakon nesreće.

Od jednog očevidca, koji je želio ostati anoniman, doznaje se da je sraz vozila sa pješakinjom bio silovit i da je doslovno odbačena preko vozila.

- Čuo sam udarac i okrenuo se, a žena je bila u zraku i doslovno je preletjela preko vozila i pala na kolnik iza policijskog auta. Strašno, bio sam u šoku, rekao je svjedok nesreće za Glas Istre.

Kako javlja isti izvor, na policijskom vozilu je vidljivo da je automobil naletio na nesretnu pješakinju prednjim branikom, te da je pala na vjetrobransko staklo i potom je od siline udarca odbačena preko vozila.

Djelatnici Hitne pomoći, koja je udaljena petstotinjak metara, su vrlo brzo došli na mjesto događaja i krenuli s reanimacijom, no nažalost bezuspješno.

23. travanj 2024 08:39