StoryEditorOCM
ZanimljivostiZIMA UZ DALJINSKI

Za predstavljanje HRT-ovih jesenskih aduta uzvanice su se odjenule svečano, dekoltirano i preplanulo: evo koga smo vidjeli, evo što ćemo gledati

Piše M.K.
11. rujna 2018. - 12:57

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je sinoć pred 200-tinjak uzvanika, poslovnih partnera i brojnih poznatih osoba predstavila svoju jesensku programsku shemu koja na male ekrane donosi bogatstvo novih premijernih sadržaja svih formata, javlja HRT.

Svečani program pod naslovom "Sve boje jeseni“ u televizijskom studiju "Anton Marti“ vodili su Jelena Glišić i Marko Šapit, a okupljeni reporteri rado su fotografirali i poznata lica nacionalne tv kuće, poput Katje Kušec i Tončice Čeljuske, Marija Sedmaka, Mirka Fodora.

Joško Lokas bio je jako dobro raspoložen, u društvu Zdenka Jelčića.

Jedan je od noviteta emisija “Puls”, koju će od ove jeseni gledatelji moći pratiti svakog četvrtka na Prvom programu Hrvatske televizije u 21 sat. Svaka emisija sastojat će se od četiri 11-minutne dokumentarne reportaže posvećene hrvatskoj svakodnevici, raznim društvenim temama i fenomenima, a urednice su Morana Kasapović, koja će i voditi emisiju, i Maja Tokić.

Među novitetima je Emisija “Klub 7”, novi showbiz & lifestyle magazin koji će na zabavan način, kako najave kažu, pratiti aktualna društvena zbivanja u Hrvatskoj i svijetu. “Klub 7” će pratiti događaje s područja mode, hrane i umjetnosti, a vodit će ga Jelena Glišić.

Od zabavnih sadržaja ide šesta sezona glazbenog showa "Volim Hrvatsku“. Gledatelje će kroz 15 emisija voditi Mirko Fodor, kapetani ostaju braća Bojan i Goran Navojec, a članovi njihovih ekipa mijenjaju se, kao što je bilo i dosad. Treći put ide popularna "A strana”, od 10. studenoga, u terminu subotom navečer. Nova sezona donosi 12 emisija.

Jedan od najatraktivnijih sadržaja nove sheme je igrano-dokumentarna serija "Rat prije rata” u deset epizoda, koja govori o tajnom obavještajno-političkom ratu jugoslavenskih obavještajnih služba tijekom 1980-ih te početkom 1990-ih godina.

Za sve ljubitelje dokumentarnog programa HRT je pripremio  sjajne serije kao što su "Varoški amarcord“, "Velikani  hrvatskog glumišta“, "Nesreća“ i "Najveće svjetske fešte Roberta Knjaza“.

Među adutima jesenske sheme svakako su i druga sezona hvaljene domaće dramske serije "Novine” u režiji Dalibora Matanića, koja počinje 24. rujna, te treća sezona serije "Crno-bijeli svijet” redatelja Gorana Kulenovića, a od humorističnih sadržaja tu je nova sezona serije "Ko’ te šiša”.

HRT je također pripremio obilje sportskih sadržaja te će gledatelji u programu Hrvatske radiotelevizije moći pratiti svoje omiljene sportove. HRT je, naime, potpisao trogodišnji ugovor s UEFA-om za prijenose utakmica Lige prvaka pa će tako ljubitelji nogometa i dalje svake srijede u 21 sat gledati najzanimljivije utakmice kola uz posebnu studijsku emisiju i sažetke svih ostalih susreta.

19. travanj 2024 01:01