StoryEditorOCM
ZanimljivostiRaskošne fotografije

Uživajte u bogatoj virtualnoj fotogaleriji koju su zaposlenici Nacionalnog parka ‘Krka‘ priredili u povodu međunarodnog Dana planeta Zemlje

Piše šibenski.hr
22. travnja 2022. - 09:56

„Krka očima djelatnika“ promotivna je kampanja kojom se Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine pridružila obilježavanju međunarodnog Dana planeta Zemlje. Krka predstavlja izvor nepresušne inspiracije i zaposlenicima JU „NP Krka“ koji su sudjelovali u promotivnoj akciji kako bi pokazali predivne prizore neotkrivenih kutaka u Nacionalnom parku „Krka“ onako kako ih oni svakodnevno vide.

Fotografije biljnog i životinjskog svijeta, Bilušića buka, Manojlovca, Rošnjaka, srednjovjekovnih utvrda i kanjona, Roškog slapa, Torka, Visovca i Skradinskog buka pogledajte u virtualnoj fotogaleriji.

- Svaki posjet Parku jedinstven je doživljaj, a proljeće vrijeme kada sve češće boravimo na otvorenom. Izleti brodom, biciklističke rute, poučno-pješačke staze i vidikovci Nacionalnog parka „Krka” omogućuju istinski doživljaj, svim osjetilima, prirode i njezinih očaravajućih krajolika, neposredan uvid u bogatstvo flore i faune vodenih i kopnenih staništa.

Obilježavanjem Dana planeta Zemlje javnost se želi osvijestiti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji te o potrebi zaštite okoliša i očuvanja bioraznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode. Klimatske promjene uvelike utječu na procese u prirodi i ekosustave. U izgradnji zdravih ekosustava temeljnu ulogu imaju zaštićena područja. Kao prostori namijenjeni zaštiti prirode, ustanovljeni radi njezina dugoročnog očuvanja, zaštićena područja znatno pridonose obnavljanju ekosustava. Ona su time jedan od uspješnih odgovora na negativne učinke klimatskih promjena i onečišćenja okoliša. Jačanje svijesti o potrebi očuvanja okoliša i zajedničko djelovanje u tom cilju uvjet su održivog razvoja čovječanstva i uopće očuvanja zdravlja našega planeta- kazali su u Nacionalnom parku 'Krka'.

image

Skradinski buk

NP Krka
image

Detalj iz NP-a Krka

image

Detalj iz NP Krka

image

NP Krka

Marianne Slavica
image

Detalj iz NP Krka

20. travanj 2024 03:43