StoryEditorOCM
Zanimljivostioduzeta kruna

Ukrajinka proglašena za misicu Japana ostala bez titule zbog afere: ‘Obmanula sam javnost, žao mi je...‘

Piše mozaik sd
6. veljače 2024. - 08:30

Ukrajinka Karolina Shiino (26) koja je nedavno osvojila titulu miss Japana odrekla se svoje krune nakon što je tabloid razotkrio njezinu aferu s oženjenim muškarcem, piše BBC.

Njezina pobjeda izazvala burne reakcije zbog njezinog nasljeđa. Shiino je rođena u Ukrajini, a u Japan je doselila kao petogodišnjakinja. Odrasla je u Nagoyi u središnjem dijelu zemlje. Ona je prva naturalizirana Japanka koja je osvojila titulu miss Japana.

Dok su neki pozdravili njezinu pobjedu, drugi su komentirali da ona ne predstavlja tradicionalne japanske ideale ljepote. Usred burne rasprave u javnosti, lokalni časopis objavio je detalje o navodnoj aferi.

U listu Shukan Bunshun objavljeno je da je Shiino u ljubavnoj vezi s oženjenim influencerom i liječnikom.

U prvoj reakciji na prošlotjedno izvješće, organizatori izbora za miss branili su Shiino rekavši da nije znala da je muškarac oženjen.

Međutim, u ponedjeljak su organizatori okrenuli priču i priopćili da je Shiino ipak priznala da je znala da njezin ljubavnik ima brak i obitelj.

Ispričala se jer je obmanula javnost te su organizatori prihvatili njezinu odluku da se odrekne titule, objavila je udruga Miss Japana.

Shiino se također ispričala svojim obožavateljima i široj javnosti u izjavi u ponedjeljak, rekavši da je njezina prva reakcija bila rezultat straha i panike.

- Iskreno mi je žao zbog problema koji sam izazvala i jer sam izdala one koji su me podržavali, rekla je.

Titula Miss Japana ostat će upražnjena do kraja godine, iako je bilo nekoliko drugoplasiranih.

Na natjecanju koje je održano 22. siječnja pobijedila je Karolina Shiino, prva osoba europskog podrijetla kojoj je ukazana ta čast. Rođena je u Ukrajini prije nego što se u dobi od pet godina s majkom preselila u Japan i uzela japansko prezime svog očuha.

Tečno govori i piše japanski i postala je naturalizirana državljanka 2022. godine.

03. svibanj 2024 03:09