StoryEditorOCM
ZanimljivostiPODIJELJENI 'ANTUNI'

U Šibenskom kazalištu proglašeni su najbolji učenici, profesori i sportaši Gimnazije

31. svibnja 2019. - 13:11

U Šibenskom kazalištu je po 17. put dodijeljena tradicionalna nagrada Šibenske gimnazije "Antun" za najbolje učenike i profesore. Gimnazijski "oscari', kako ih zovu, raspoređeni su, kao i uvijek, u nekoliko kategorija.

Najboljim učenikom na području društvenih znanosti proglašen je Luka Rak. U kategoriji prirodnih znanosti nagradu je dobio Vice Perica.  Za najbolje učenike u izvannastavnim aktivnostima proglašeni su gimnazijalci, koji su sudjelovali na Državnoj smotri simuliranog suđenja. "Antuna" za najboljeg učenika prvog razreda dobio je Kristijan Šarac. Najbolji drugaš je Luca Mikulandra, dok je najbolji učenik trećeg razred Marija Lovrić. Najboljim maturantom je, pak, proglašen Mate Ivić. 

Titulu najboljeg profesora ove je godine uzela Ivana Relja, a najzaslužniji profesor za promicanje javne i kulturne djelatnosti postala je Žana Antunac.

Gimnazija Antuna Vrančića oduvijek je davala i vrhunske sportaše. Najboljom je ovoga puta odabrana odbojkaška momčad, dok su najbolje sportašice košarkašice Gimnazije. 

Za poznatog učenika Šibenske gimnazije nagradu je dobio astronom Dragan Roša.

- Ove godine slavimo 110 godina Gimnazije Antuna Vrančića. Kroz nju je prošlo niz generacija i učenika. Doživjeli smo brojne promjene sustava, načina poučavanja... Za naš kvalitetan rad ove smo godine dobili i nagradu Šibensko-kninske županije za doprinos obrazovanju. To nam je putokaz i motivacija za daljnje djelovanje – poručio je u Šibenskom kazalištu ravnatelj Gimnazije Josip Paić.

Kao poseban gost večeri nastupila je riječka pjevačica Antonela Doko, a u zabavnom su programu talente prezentirali učenici i profesori. I ove je godine "Antun" imao humanitarni karakter. Sredstva su se prikupljala za Hrvoja Dugopoljca.

19. travanj 2024 10:17