StoryEditorOCM
ZanimljivostiJoško Bonaći

U Šibeniku sam kao kući - iz Splita svaki dan dolazim u svoj drugi dalmatinski tinel, kaže nova voditeljska akvizicija Ritam i Nautik radija

Piše Branimir Periša
11. travnja 2021. - 16:44

Joško Bonaći, 16 godina omiljeni voditelj Radio Dalmacije postao je dnevni migrant na relaciji Split Šibenik zbog novog posla!
Ne, nije bio 'Apri-lili', kada se 1. travnja Joškov glas javio u eteru šibenskog Ritam i Nautik radija označavajući novo razdoblje u njegovoj karijeri. Kao zvučno ime radijskog etera Bonači - za slušatelje i prijatelje Joke – je dopunio listu sadašnjih vrsnih voditelja Ritam radija na kojoj su Manuela Čapalija, također glavna urednica, Nikola Urukalo, Jadranka Barišić i Marija Alat.

-Najiskrenije, nikad nisam očekivao da ću jednog dana odlaziti na posao izvan Splita. Treba mi točno ura vrimena vožnje, a u pogledu moga nekadašnjeg posla, to su životne okolnosti kao u braku kada se dvoje dogovore pa ostanu prijateljima nakon raskida. I to je jako dobro, u riječ-dvije se Joško osvrnuo na svoju bivšu radijsku kuću za čijim je mikrofonom postao blizak brojnim slušateljima diljem Dalmacije.

-Žao mi je što sam otišao s Radio Dalmacije, jednako kao i ljudima koji su me godinama slušali iz dana u dan i to se vidjelo po njihovim reakcijama nakon što sam se lani u studenome zadnji put javio u eter, nastavlja Bonaći. I napominje da je utješno što ga većina slušatelja s područja Šibensko-kninske županije poznaje od ranije. Šibenik je za njega prava dalmatinska sredina kojoj se ništa ne može tek tako nametnuti, smatra Joško.

-Vrlo pohvalno, Šibenčani drže do svoga, a ja sebe ne smatram splitskim, nego dalmatinskim radijskim voditeljem i ovdje nisam novi, provjereno, iznosi Joško.

Otkako je stupio pred mikrofon Ritam i Nautik radija svakodnevno prima pozive i poruke slušatelja bez ijednog negativnog komentara.

-Ljudima je drago što sam došao, primili su me kao svoga, rođenog Šibenčanina, premda su me neki – iz vašeg grada - upozoravali da su Šibenčani tankoćutni na takve promjene i teže ih prihvaćaju, međutim ništa od toga nisam osjetio.
Nikad nisam imao problema s ovdašnjim slušateljima, a najvažnije od svega mi je da sam ostao u Dalmaciji.
Šibenik fala bogu nije toliko udaljen od Splita, jest da je malo teže svaki dan duže putovati na posal, no čovik se na sve navikne. Nekad treba ustati u 4 da bih na vrijeme stigao, no, ako mogu Amerikanci, ili Zagrepčani, što ne bih i ja vozio tih 50 - tak minuta, zaključio je Joško to poglavlje ćakule ukradene u glazbenim stankama njegova uobičajenog radnog poslijepodneva u Šibeniku.

Voditelja koji će u dosadašnjoj karijeri naročito izdvojiti adrenalinska javljanja iz serijala Nebeski reporter, kada je u zrakoplovu cessna nadlijetao Dalmaciju i javljao se u eter naročito raduje što je došao na radijsku postaju dinamičnog programa, gdje se stalno održava kontakt sa slušateljima.

To je način rada s kakvim se Joško Bonaći, s iskustvom u svim elektroničkim medijima susreo na svojim voditeljskim početcima. Kasnije mu je veli, nedostajala izravna komunikacija sa slušateljima u blokovima malih oglasa, glazbenih želja kao na Ritam i Nautik radiju, a često se otvori i neka aktualna tema o čemu se onda razgovara u eteru.

-Zahvaljujem gospodinu Miši Bijeliću, direktoru Ritam i Nautik radija što mi je omogućio da ostanem u ovome poslu. Ponudio mi je uistinu izvrsne uvjete i ja zapravo, svaki dan putujući na posao iz svoga tinela u Splitu, dolazim doma u Šibenik, raditi uistinu s izvrsnim kolegama, kaže Joško o novoj radnoj sredini, gdje mu, dok se u cijelosti ne uhoda u šibenska zbivanja svesrdno pomaže Manuela Čapalija, kolegica za koju ima jedino riječi hvale.

A i ona za Joška:
-Izuzimam neupitnu profesionalnost i kažem da je najveća kvaliteta kolege Joška Bonaćija upravo njegova neposrednost. Nakon kratkog vremena steknete dojam da ga poznajete cijeli život!

16. travanj 2024 13:12