StoryEditorOCM
ZanimljivostiSVI SE ZNAJU

U Primoštenu otvorena nova sezona ‘Večere za 5 na selu‘: Domaćin zatajio da mu je supruga napravila desert, evo što je umanjilo ocjenu

Piše Šibenski.hr
29. kolovoza 2022. - 21:28

Novu sezonu ‘Večere za 5 na selu‘ otvorili su kandidati iz Primoštena, a prvi među njima kuhao je vodoinstalater Antonio, koji je za goste i drage poznanike pripremio predjelo naziva Nešto starinsko, glavno jelo Morski veseljak i desert Nešto što Antonio zna.

Predjelo nije odgovaralo svim gostima, kao ni glavno jelo u kojem je Danijela našla dlaku, Jerko nije jeo desert zato što ne voli slatko dok je ostalima bio odličan, a domaćin nije priznao da tiramisu nije on pravio nego njegova supruga da bi naposljetku osvojio 34 boda.

Već u kombiju kandidati su vidjeli da se poznaju jer, kako kažu, Primošten je malo mjesto, a oduševljenje je bilo i veće kad su vidjeli još jedno poznato lice - večerašnjeg domaćina! Antonio je ponudio goste aperitivom, a svi su pohvalili fritule koje je poslužio uz piće dobrodošlice. "Fritule su bile za 110!“ rekla je Lorenta, a Anđelko dodao: "Bile su izvanredne! Mekane i ukusne.“

image
RTL PRESS

Doček je srdačno prošao, a potom su počeli s predjelom - tjesteninom s bobom i pancetom. Danijeli se nije svidio izgled jela zato što su špageti bili izmrvljeni, a i ne voli bob. Predjelo nije oduševilo ni Anđelka jer mu je nedostajalo pikantnosti: "Nema veze što su to tjestenina i bob, ali tu mora biti još nekih dodataka.“ Anđelku je zasmetalo i što domaćin nije uz jelo odmah poslužio i piće, a s njim su se složili i ostali. "Nije baš lijepo da je čaša prazna, a svi imamo vina“, dodala je Danijela.

Za glavno jelo domaćin je poslužio gregadu. Danijela nije vjerovala da je domaćin sam ulovio ribu za večeru, a potom je našla dlaku! "Pomakla sam je sa strane, mislila sam da to nitko nije vidio, ali cijelo sam vrijeme razmišljala o tome“, rekla je, ali i dodala da joj je bilo ukusno iako bi voljela da je bilo više vina u umaku i maslinova ulja da prelije ribu. Lorenti je sve bilo jako fino: "Osjeti se i miris mora i više vrsta ribe, meni je bilo super! Još je i krumpir poprimio okus ribe i bilo je stvarno lijepo i ukusno to jesti, ali te kosti od ribe, meni je to smrt!“ Anđelko je zabavljao goste i pohvalio jelo: "Okus mi je bio izvanredan! Jedno je upotpunjavalo drugo; i riba i krumpir, bez ikakve primjedbe.“

image
RTL PRESS

Domaćin je za desert poslužio tiramisu u čaši i nije priznao gostima da ga je napravila njegova supruga. Uz desert je otvorio i šampanjac, što se jako svidjelo Danijeli: "Baš po mom guštu, top! Lijepo se slagao uz desert, super.“ Anđelku se desert jako svidio, okusom mu je bio za desetku, a Jerku baš i nije: "Bolja mi je bila gregada, a i inače ne volim slatko.“ Lorenta je bila ugodno iznenađena što je Antonio napravio tiramisu zato što otprije zna da dobro peče palačinke. "Svaka mu čast“, rekla je.

image

Bodovi nakon prve večere

RTL PRESS

Nakon večere svi su zapjevali, domaćin im je podijelio domaće kapare koje je sam napravio, a potom im se pridružila klapa i nastavili su s pjesmom. Ocjene za Antonijevu večeru bile su šarolike; desetku je dobio od Anđelka, Lorenta je dala ocjenu manje jer ne voli čistiti ribu, Jerku je zasmetalo što nije bilo maslinova ulja pa je dao ocjenu osam, a Danijela se odlučila za sedmicu jer je imala više zamjerki: "Prvi razlog je dlaka u glavnom jelu, predjelo je bio bob koji ne volim i nije bilo maslinova ulja na stolu pa je riba bila suha.“

Sutra gostima priprema jelo Danijela.

image

Vodoinstalater Antonio iz Primoštena

RTL PRESS

ANTONIO NIŽIĆ (50)

Antonio Nižić je 50-godišnji vodoinstalater iz Primoštena koji za sebe kaže da je vrlo radišna i pozitivna osoba. Osim rada u komunalnom poduzeću, Antonio je vrlo aktivan u lokalnom KUD-u te se bavi folklorom i drži do tradicije svoga kraja. U slobodno vrijeme najbolje se opušta uz pripremu omiljenih mu jela, a preferira mediteransku kuhinju i riblje delicije. U RTL-ovu kulinarsku emisiju ‘Večera za 5 na selu‘ prijavio se prvenstveno zbog druženja, ali i zbog ljubavi prema kuhanju te se nada veseloj ekipi i ukusnim jelima.

image

Danijela Dujmović

RTL PRESS

DANIJELA DUJMOVIĆ (42)

Danijela Dujmović je vrlo društvena i, kako kaže, pomalo otkačena domaćica iz Primoštena. U ‘Večeru za 5 na selu‘ prijavila se kako bi pokazala svoj voljeni kraj, kulinarski talent, ali i upoznala novo društvo te se dobro zabavila. Ta 42-godišnjakinja najviše voli mediteransku kuhinju, a kao svoju manu u kuhinji ističe to što uvijek pripremi prevelike količine hrane. No ističe kako je vrlo brza i spretna u pripremi različitih jela, stoga će se na njezinu stolu sigurno pronaći ponešto za svačiji ukus. Slobodno vrijeme rado provodi s djecom, a bavi se i biciklizmom.

image

Jerko Prgin

RTL PRESS

JERKO PRGIN (51)

Jerko Prgin ima 51 godinu, dolazi iz Primoštena te je po zanimanju voditelj EU projekata. Jako voli folklor i tradiciju te je jedan od članova KUD-a u Primoštenu. U RTL-ov zabavni kulinarski show prijavio se zbog druženja i nada se dobroj zabavi i veselom društvu. Kad je riječ o hrani, Jerko ističe kako nije izbirljiv i da voli sve jesti. Ipak, preferira mediteransku kuhinju i domaće recepte, a najdraža su mu riblja jela i ukusno pripremljena peka.

image

Anđelko Babačić

RTL PRESS

ANĐELKO BABAČIĆ (75)

Anđelko Babačić je 75-godišnji umirovljenik koji kaže kako radi sve, samo se ne odmara. Iako je po struci pogonski električar, Anđelko se bavi glumom te ga je publika mogla vidjeti u nekoliko hrvatskih serija, ali i u spotovima domaćih pjevača. Opisuje se kao zabavna, komunikativna i svestrana osoba, a u ‘Večeru za 5 na selu‘ prijavio se zbog promocije Primoštena, tradicionalnih jela i zabave. Anđelko preferira domaće namirnice i lokalnu kuhinju pa će gostima na svojoj večeri pokušati dočarati kako treba izgledati jedna prava primoštenska večera!

image

Lorenta Fuštin

RTL PRESS

LORENTA FUŠTIN (61)

Lorenta Fuštin također dolazi iz Primoštena, ima 61 godinu i po zanimanju je knjigovotkinja. Uz to, bavi se pjevanjem, pisanjem, folklorom te je voditeljica jedne dramske sekcije. Svestrana Lorenta jako drži do tradicije i lokalnih običaja, a u ‘Večeri za 5 na selu‘ želi širem gledateljstvu prikazati sve ljepote Primoštena i rad udruge u kojoj djeluje. Kad je riječ o hrani, Lorenta preferira domaća i tradicionalna mediteranska jela, a najčešće priprema gulaš ili pašticadu. Vrlo je spretna u kuhanju, jako se veseli svojoj večeri i druženju.

 

19. travanj 2024 02:34