StoryEditor
Zanimljivosti143 METRA LUKSUZA

U Jadran uplovila jedna od najvećih i najčudnijih jahti na svijetu, koju dobro poznaje i Nina Badrić: pogledajte kako izgleda plovilo zakrivljenih jarbola i trupa vrijedno 400 milijuna dolara

Piše M.K.
7. rujna 2019. - 15:40

Superluksuzna jahta, vlasništvo ruskog milijardera, industrijalca i filantropa Andreja Meljničenka jutros je snimljena na sidrištu kod Lokruma, javlja Dubrovački vjesnik.

Plovilo čudnovatog izgleda sa zakrivljenim jarbolima i trupom među najvećim je jahtama na svijetu i nosi naziv Jahta A.

Vrijednost joj se procjenjuje na oko 400 milijuna dolara, a porinuta je 2015. s njemačkih navoza.

Slovo A u nazivu navodno simbolizira prvo slovo imena 47-godišnjeg Andreja Meljničenka i njegove supruge Aleksandre, bivše srbijanske pjevačice i modela.

Upravo na ovoj jahti više puta je boravila Nina Badrić, bliska prijateljica Meljničenkove supruge Aleksandre, koja je više puta na Instagramu objavljivala fotografije s luksuznog putovanja, poput onog na otok Necker na Karibima.

Meljničenkovi često i rado posjećuju Jadran, a prije Dubrovnika obišli su crnogorski akvatorij.

"Mislim da je ona jedina osoba koju znam da ima takav prekrasan život” - izjavila je jednom Nina o svojoj prijateljici na beogradskoj televiziji.

Nina i Sandra, kako pjevačica zove svoju prijateljicu, postale su bliske 2009. godine, kad je Nina pjevala na vjenčanju Aleksandrinog brata, a već je iduće godine s bračnim parom Meljničenko otišla na krstarenje, a lijepa tradicija nastavila se i u godinama koje su uslijedile.

Nina je bila gošća Meljničenkovih i u Švicarskoj, kad su slavili desetu godišnjicu braka.

Lijepa Aleksandra manekensku je karijeru započela kao 15-godišnjakinja, kasnije je diplomirala ekonomiju i govori nekoliko stranih jezika.

Sa suprugom Andrejem ima kćer, a u svom vlasništvu imaju i luksuzni dom u Moskvi, vilu na jugu Francuske te penthouse u New Yorku.

Meljničenkovo bogatstvo procjenjuje se na 13,8 milijardi dolara i 97. je bogataš na Forbesovoj svjetskoj listi milijajdera, te deveti najbogatiji Rus.

Luksuznom plovilu na osam katova, dužine 143 metra, dizajn potpisuje Philippe Starck, cijenjeni francuski dizajner interijera i namještaja, kojeg je 1980-tih tadašnji francuski predsjednik Francois Mitterand angažirao za uređenje unutrašnjosti privatne predsjedničke palače.

O 14 putnika, koliko prima Jahta A u sedam raskošnih kabina, brine četrdesetak članova posade.

Proteklih ljeta još je jedna Meljničenkova jahta zapela za oko promatračima zbog velike sličnosti s podmornicom. Bila je to jahta imena A Hamilton, također dizajnerski rad Philippea Starcka.

Vlasnika je stajala nešto manje od Jahte A, točnije "samo" 300 milijuna američkih dolara.

Meljničenko osim flote luksuznih "brodica" u vlasništvu ima i Boeing 737.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:33